10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi, Ankara'da Başlıyor

10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi, Ankara'da Başlıyor

Kültür-Sanat 9.12.2023 11:26:42 0
10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi, Ankara
Türkiye'nin zengin halk kültürünü ulusal ve uluslararası alanda ele almak, paylaşmak ve tartışmak amacıyla düzenlenen "10. Milletlerarası Türk Halk Kültürü Kongresi" Ankara'da başlıyor.

11-13 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan kongre, Türk halk kültürü hakkında fikirlerin ve bilimsel çalışmaların paylaşılması için önemli bir platform oluşturacak. Bu değerli etkinlik, Türk Halk Kültürü alanında çalışan uzmanları, araştırmacıları ve akademisyenleri, bilgi birikimlerini ve tecrübelerini paylaşmak üzere Ankara'da bir araya getirecek.

Kongre sırasında düzenlenecek paneller, atölye çalışmaları ve oturumlar vasıtasıyla, Türk halk kültürünün geçmişten günümüze evrilerek gelmiş olan yapısı ve geleceği üzerine kapsamlı tartışmalar yürütülecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği bu etkinlik, kültürümüzün evrenselleşmesi adına olduğu kadar, yeni nesillerin bu zengin mirası keşfetmesi ve koruması adına da büyük bir önem taşımaktadır.

Türk Halk Kültürü Kongresi'nin onuncusu olan bu buluşma, geçmiş kongrelerde olduğu gibi, alanında öncü ve yenilikçi çalışmalara ev sahipliği yapma hedefiyle katılımcılarını bekliyor. Kongre ile ilgili ayrıntılı bilgi ve programına Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

#TürkHalkKültürü #Kongre #Ankara #Bilim #Araştırma

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °