Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’yi Atatürk Orman Çiftligindeki makaminda kabul etti. Ziyarette konusan Uluçay, yumurta sektörü, hashas ekimi ve üreticilerin birçok sorununu kapsamli bir sekilde bakan Pakdemirli’ye aktardiklarini kaydetti. Özkaya ise “Çiftçimize daha çok destek verilmesi gerektigini ilettik” dedi.
AK Parti Afyonkarahisar Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Baskan Vekili Ali Özkaya, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli’yi ziyaret etti. Bakanliga bagli Atatürk Orman Çiftliginde yapilan görüsmeden Afyonkarahisarli çiftçi ve üreticilerin talepleri iletildi.
“Çiftçimize daha çok destek verilmesi gerektigini ilettik”
Afyonkarahisarli çiftçilerin sorunlarini Bakan Pakdemirli’ye ileten Milletvekili Özkaya, ziyaret sonrasinda söyle konustu; Il Baskanimiz Hüseyin bey ile birlikte, Tarim ve Orman Bakanimiza çiftçilerimizin yasadigi sorunlari ileterek, çözümü noktasinda yapilabilecekleri konustuk.
Tarimsal sulama projeleri ile alakali karsilikli fikir alisverisinde bulunduk. Insallah ilimizde sulama ile alakali sorunlari tarihe gömecegiz.
Bu yilin kurak geçmesi nedeniyle sulama sorunlarina ivedi çözüm bulunmasi gerekiyor.
Çiftçiye verilen mazot ve gübre desteklerinin de artirilmasi gerektigi konusunu da Bakan Pakdemirli’ye ilettik. Dünya genelinde pandemi dolayisiyla fiyatlari artan gübre ve mazotta çiftçimize daha fazla destek verilmesi gerektigini Bakanimiz Bekir bey ile görüstük. Insallah bu alanda da Cumhurbaskanimizin talimatiyla gerekli çalismalarin yürütüldügünü biliyoruz.
“Tüm teskilatimiz ile Afyonkarahisar’in emrindeyiz”
AK Parti Il Baskani Hüseyin Ceylan Uluçay da ziyaretin ardindan bir açiklama yapti. Uluçay, “Afyonkarahisar Tarim ve Orman Il Müdürlügünde yasanan personel eksikligi gibi konulari görüstük. Personel eksigimizin giderilmesi için Bakanimizdan destek talep ettik.
Çiftçilerimize yönelik egitimlerin ilimizde artirilmasi hususunda destek istedik.
Ilimiz özelinde yumurta sektöründen, hashas ekimi ile alakali çiftçilerimizin, üreticilerimizin birçok sorununu kapsamli bir sekilde Bakanimiz ile görüstük” dedi. Uluçay, sorunlarin çözümü için gerekli girisimlerde bulundugunu ifade ederek, “AK Parti olarak hemserilerimizin sorunlarinin çözümü için elimizden gelenin fazlasini yapiyoruz. Tüm teskilatimiz ile Afyonkarahisar’in emrindeyiz” seklinde konustu.
Ziyarete Bakan Yardimcisi Akif Özkaldi ve çok sayida Genel Müdür de katildi.
Afyon HABERI
Yorumlar
Yorum Yap