14 Mayıs Türkiye Yüzyılı hayalini gerçeğe dönüştürecek

14 Mayıs Türkiye Yüzyılı hayalini gerçeğe dönüştürecek

Siyaset 1.02.2023 15:41:43 0
14 Mayıs Türkiye Yüzyılı hayalini gerçeğe dönüştürecek

AK Parti eğitim çalışmaları kapsamında il eğitmeni Şükrü Ersoylu Çay ilçesinde teşkilat üyelerine hitap etti. 

 

AK Parti Afyonkarahisar teşkilatında teşkilat içi eğitimler devam ediyor. İlçe teşkilatlarını ziyaret ederek güncel gelişmelere dair eğitimler ve il eğitmeni Şükrü Ersoylu son olarak Çay ilçe teşkilatını ziyaret etti. 

 

“Cumhurbaşkanı adayı beklerken darbe çağrısı çıktı”

 

Ersoylu burada yaptığı konuşmada “Milletimiz masadan bir Cumhurbaşkanı adayı açıklamasını beklerken çıka çıka darbe çağrısı çıktı.” dedi. Ersoylu, millet ittifakının milletten kopuk parlamenter hükümet sisteminin kötü alışkanlıklarını devam ettirdiğinden bahisle; “Daha düne kadar erken seçim naralarıyla Erdoğan’a meydan okuyan altılı masa, milletin hür iradesiyle iktidara gelmekten ümidini kesmiş olmalı ki yargı yoluyla Erdoğan’ı minder dışına itmeye çalışıyor. Kendilerini güya demokrasi ittifakı olarak tanımlayan altılı masa, yüksek seçim kurulu ve anayasa mahkemesini kışkırtarak hukuk dışı karar almaya zorluyor” ifadelerini kullandı. 

 

“AYM’nin 367 kararı vermesini bekliyorlar”

 

Ersoylu, “Hepimizin bildiği gibi Anayasa mahkemesi 2007 yılında cumhurbaşkanlığı seçiminde anayasanın 96. Maddesindeki ‘Türkiye Büyük Millet Meclisi, yapacağı seçimler dahil bütün işlerinde üye tamsayısının en az üçte biri ile toplanır’ açık hükmüne rağmen, yetki aşımı yaparak, 367 toplantı yeter sayısı garabetine imza atmıştı. Bu kararla millet egemenliğini yok sayan, millet adına yeni bir hüküm ihdas eden yüksek mahkemeler gibi, bugün de millet ittifakı, yüksek mahkemeleri tahrik ederek aynı uygulamayı istiyor. Yani milletin vermediği iktidar yetkisini yargı darbesi yoluyla ele geçirmek istiyor. Halbuki hem seçilme usulü itibariyle hem de görev ve yetkileri itibariyle eski sistemin cumhurbaşkanı ile yeni sistemin cumhurbaşkanı, anayasamızın 101 ve 104. Maddelerinde de tanımlandığı gibi birbiriyle aynı değildir. 2017 yılındaki referandum sonrasında, kırk yaşını doldurmuş, yükseköğrenim yapmış, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip her Türk vatandaşı halk oylamasının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 dönem cumhurbaşkanı seçilebilir. Millet ittifakı ve şürekası bilmelidirler ki, Türkiye asla bir daha parlamenter hükümet sisteminin zifiri karanlık ve kaos günlerine geri dönmeyecektir. Milletimiz 14 Mayıs’ta Türkiye yüzyılı hayalini gerçeğe dönüştürmek için yeniden yetki isteyen Ak Parti ve Cumhur ittifakının aydınlığında buluşacaktır” dedi. 

 

 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 18.7 ° / 7 °
Cumartesi 21.3 ° / 9.1 °
Pazar 23 ° / 10.7 °