TCDD 7.Bölge Müdürlügü Konya Kayacik Lojistik merkezinde; petrol türevi akaryakit ürünleri, LPG-LNG-CNG ve madeni yag depolama tesisi kurulmasi için 55.000 m²’lik açik alanin kiralanmasi için TCDD ile FTZ Grup Sirketlerinden PETDEP Petrol Depolama ve Lojistik Hizmetleri A.S. arasinda 25.06.2018 tarihinde Uzun Süreli Hizmet Sözlesmesi imzalanmistir.
Kiralanan alana yaklasik 13.000.000 USD yatirimla kurulacak tesise baslangiçta Mersin ATAS Rafinesinden demiryolu ile tasinacak petrol türevi akaryakit ürünleri, LPG-LNG-CNG ve madeni yaglar depolanacak ve buradan Konya ve çevresinde bulunan petrol istasyonlarina dagitimi saglanacaktir.
Zamanla, depolama tesisine Kirikkale, Batman, Izmir ve Izmit rafinerilerinden de petrol türevi akaryakit ürünleri, LPG-LNG-CNG ve madeni yaglarin demiryolu ile tasinmasi saglanacaktir.
PETDEP Petrol Depolama ve Lojistik Hizmetleri A.S. ile imzalanan Sözlesme ve ekleri 28.06.2018 tarihinde TCDD Genel Müdürlügü Trafik ve Istasyon Yönetimi Dairesi Baskani Mükerrem Aydogdu tarafindan TCDD 7.Bölge Müdürü Adem Sivri’ye teslim edilmistir. Sözlesmeye göre isin yürütülmesi TCDD 7.Bölge Müdürlügü tarafindan gerçeklestirilecektir.
Yakin zamanda Afyonkarahisar’da da Lojistik Merkezlerin tesis edilmesinin ardindan Akaryakit Depolama Tesislerinin Kurulmasi, Rafinerilerden demiryolu ile tasinan akaryakit ürünlerinin depolanmasi ve çevre illere dagitiminin yapilmasi düsünülmektedir.
Tehlikeli maddelerin daha güvenli çevre dostu olan demiryolu ile tasinmasina katki saglayacak isbirliginin Ülkemize hayirli olmasini diliyoruz.
Yorumlar
Yorum Yap