Ahmet Taspinar'in kaleme aldigi, Onur Bilgin'in yönetmenligini yapacagi, sinema sanatçilari Selahattin Tasdögen, Mihriban Er ve Ertunç Alici’nin basrollerini paylasacagi ve çekimleri bugün baslayacak olan 'Geçerken Ugradim' filminin açilis galasi yapildi.
Gala etkinligine Vali Mustafa Tutulmaz, Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Özel, Vali Yardimcilari Erhan Günay ile Cafer Sarili, Ihsaniye Kaymakami Alper Tas, Il Jandarma Komutani Albay Orhan Sirma, Il Emniyet Müdürü Gürsel Yildiz, Il müdürleri, kamu kurum ve kurulus temsilcileri ve sinema sanatçilari Selahattin Tasdögen, Mihriban Er ile diger sanatçilar katildi.
Açilis konusmalarini yapan Selahattin Tasdögen ve Mihriban Er, çok eglenceli bir film olacagina inandiklarini, genç arkadaslarla birlikte çalisacaklari için mutlu olduklarini ve iyi bir film ortaya çikacagina inandiklarini söylediler.
Film Tanitimi Kalici Hale Getirecek
Daha sonra konusan Vali Mustafa Tutulmaz tanitimin kalici hale gelmesi için filmin önemli olduguna deginerek: “Ilimizin en önemli problemlerinden birisi tanitim. Geçen yil göreve basladigimda da bu konuya dikkat çekmistim. Çok fazla degerimiz var ancak bunlari Türkiye ve dünya ile yeterince paylasamadigimiz seklinde görüsümü dile getirmistim. Elbette yapilan çalismalar ve harcanan emek olmustur. Ancak mevcut degerlerin daha iyi tanitilmasi, daha fazla kisiye ulasilmasi ilimize kazanç olarak dönecektir. Bu kapsamda bir dizi etkinlikler düzenledik. Bu etkinlikler içerisinde kalici olacagina inandigimiz ve tarihe not düsülecek en önemli çalismalardan birisi bu filmdir. Ahmet Taspinar film konusunda sürekli bizlerle iletisim içerisinde oldu ve nihayetinde filmin içerisinde bizlerde yer aldik. Gerçekten bu kadar az bir bütçeyle bu isin ortaya çikiyor olmasindan dolayi çok mutlu oldugumu açikça ifade etmek isterim. Filmin bütçesi oldukça düsük. Bu konuda destek olan is adamlarimiza da tesekkür etmek istiyorum. Bizlerde Valilik olarak bu projeye destek oluyoruz. Eger filmden önemli bir gelir elde edilirse bu gelir Afyon Egitim Vakfi’na bagislanacak. Insallah iyi bir reklam olur ve iyi bir gelir elde edilir” dedi.
Ileride Herkes Afyon’a Gelmemeyi Eksiklik Görecek
Filmin en önemli yönünün Afyonkarahisar’i her yönüyle ele almasi olduguna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Günlük yasanti, sofra adabi, dügünler gibi birçok kültürel özelligimiz filmde yer alacak. Subliminal tanitim denilen sey yer alacak filmde aslinda. Aslinda herkes filmi izleyip gülerken bir taraftan da Afyonkarahisar’i tanimis olacak. Ben inaniyorum ki ileride herkes Afyonkarahisar’a gelmemeyi bir eksiklik olarak görecek. Ben emegi geçen tüm ekibe, sanatçilarimiza, sponsorlarimiza çok tesekkür ediyorum. Iyi bir sonuç çikacaktir diye düsünüyorum” ifadelerini kullandi.
Gala etkinligi sonunda toplu hatira fotografi çekildi. Vali Mustafa Tutulmaz film ekibine ve oyunculara basarilar diledi.
Yorumlar
Yorum Yap