Vali Mustafa Tutulmaz Ankara-Izmir Yüksek Hizli Tren Hatti Projesinin Afyonkarahisar hattinda devam eden çalismalari yerinde inceledi.
Ankara-Izmir Yüksek hizli Tren Hattinin Iscehisar Seydiler santiyesinde devam eden çalismalarla ilgili olarak Vali Mustafa Tutulmaz’a yetkililer tarafindan bilgiler verildi.
168 kilometrelik hatta sayisiz viyadükler ve sanat yapilari ile 10 ayri tünel bulunuyor. Kazi destekleme kismi yüzde 78 oraninda tamamlanan tünellerin yani sira yine viyadük çalismalari da büyük oranda tamamlandi. Suanda Kazi destekleme islemleri ile üst güzergâhta çalismalarin sürdügü tünellerin 28’lik kismi kaldi.
Projeyle Birçok Noktaya Daha Da Yakin Olacagiz
Projenin tamamlandiginda Afyonkarahisar’in gelisimine büyük bir ivme kazandiracagini vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz: “Proje ile ulasim daha da kolaylasacaktir. Zaten birçok noktaya yakin bir iliz. Bu proje ile yakinlik daha da artacak. Insallah önümüzdeki süreçte Afyonkarahisar daha gelismis, tercih edilebilir ve insanlarin gelmek ve görmek istedigi yer konumuna gelecektir. Proje Polatli’dan baslayarak Usak’a ulasacak oradan da Izmir hattiyla tamamlanacaktir. 2023 yili hedefleri içerisinde de Eskisehir’den Antalya’ya baglanacak olan hat yine Afyonkarahisar’dan geçecektir. Hizli Tren ve Peri Bacalari arasinda güzel bir projemiz var. Peri Bacalari için isiklandirma çalismasi yapilacaktir. Hizli Tren bittigi zaman buradan geçen vatandaslar Peri Bacalarini ayri bir ambiyansla izleme imkâni bulacaklardir” ifadelerini kullandi.
Hat üzerinde bir süre inceleme yapan Vali Mustafa Tutulmaz personele iyi çalismalar temennisinde bulundu.
Yorumlar
Yorum Yap