200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik

200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik

Gündem 26.04.2024 13:58:00 0
200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik

Çiftçi “200 adet meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek için diktik”

Merkez Çakır mahallesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 211 ada 52 parsel numaralı taşınmazın bazı kişiler tarafından ele geçirilmeye çalışıldığı yönünde iddialarla alakalı ismi geçen Bilal Çiftçi, İsmail Çiftçi ve Hüseyin Bozoklu açıklamalarda bulundu. 

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Bilal Çiftçi söz konusu arazinin devletin hüküm ve tasarrufu altında "Ham toprak" vasıflı bir alan olduğuna değinerek, haberde iddia edildiği gibi art niyetin söz konusu olmadığını ifade etti. Çiftçi açıklamasında, “ 25 Nisan 2024 tarihinde Afyonpostası İnternet Haber sitesinde hakkımızda çıkan "Afyon'da o mahalle ayaklandı: 350 Milyon TL'lik araziye kimler çöküyor?" başlıklı asılsız bir haber yayınlanmıştır. Söz konusu arazi devletin hüküm ve tasarrufu altında "Ham toprak" vasıflı bir alandır. Haberde iddia edildiği gibi "Bir art niyet söz konusu değildir. İlimiz Merkez ilçesi Çakır Mahallesi 211 Ada 52 parsel nolu "ham toprak" vasıflı 35.176 m2 alan civar halk tarafından sahipsiz görüldüğü için çöp ve moloz dökülerek çevre kirletiliyordu. Bilal ÇİFTÇİ ve İsmail ÇİFTÇİ olarak kendi imkânlarımızla aldığımız 200 adet çeşitli meyve fidanını çöp ve moloz dökülmesini engellemek ve bu alana komşu parselde bulunan orman alanına pikniğe gelen vatandaşlar ve civar halk yesin diye diktik. Alanın ağaçlandırıldığının belli olması ve yeni çöplerin dökülmemesi maksadı ile tarafımızdan ağaçlandırıldığına dair de levha yazdırdık. Ancak 31.03.2024- 03.04.2024 tarihleri arasında kimliği bilmediğimiz kişi ya da kişilerce diktiğimiz fidanların çoğu sökülmüş ve levhalarımız haberde de açıkça beyan edildiği gibi alınmış. Sökülen fidanları civardaki kötü niyetli insanlar satmak maksadıyla söktüğünü düşünerek bu kez sökülen fidanların yerine ardıç diktik. Söz konusu alanda tarafımızdan yapılmış hiçbir yapılaşma girişimi yoktur. Alan yıllar önce toprak almak amacıyla talan edilmiştir. İş makineleri kullanarak alanda herhangi bina yapmak maksadı ile temel açılması ve sonradan tepki üzerine kaldırılması gibi bir olay söz konusu değildir”

ÇİFTÇİ “VALİLİĞİN VERMİŞ OLDUĞU TAHLİYE KARARINI SAYGI İLE KARŞILIYORUZ”

Hiçbir maddi kaydı kaygı ve menfaat gözetilmediklerine dikkat çeken Çiftçi, ağaçlandırmaya verilen tepkiye anlam veremediklerini dile getirdi. Çiftçi, “ Köy muhtarı ve halkı keşke bizden önce alan çöplüğe dönüştürülmeden önce bu duyarlılığı gösterse idi. Onlarca kamyon harfiyat artığı, gübre ve her çeşit atığın halen alanda mevcut olup çevreyi güzelleştirmek adına dikilen yeşermiş fidanların bile insafsızca defaten sökülmesi düşündürücüdür. Hiçbir maddi kaydı kaygı ve menfaat gözetilmeden yapmış olduğumuz ağaçlandırmaya verilen haksız tepkiye hiçbir anlam verilememiştir. Bizi üzen hakkımda ki haksız ithamlardan çok alanın neden çöplük haline geldiğinin dillerdirilmemesi ve bu alanın Afyonkarahisar halkına yakışır bir yeşil alana dönüştürülmesi için bir çözüm sunulmamış olmasıdır. Haberde iddaa edildiği gibi olayda hiçbir siyasi partinin, kamu kurum ve kuruluşlarının bir dahili yoktur. Afyonkarahisar Valiliği'nin vermiş olduğu tahliye kararını saygı ile karşılıyoruz. Tebliğ edilen karara uyacağız ve alanı Bugün itibari ile teslim edeceğiz”

BOZOKLU “ALANA TARAFIMDAN BİR LEVHA DİKİLMEDİ”

Konu ile alakalı bir diğer ismi geçen Hüseyin Bozuklu ise bu haberle hiçbir alakasının olmamasına rağmen ismi geçtiğini ifade ederek, alana tarafından bir levha dikilmediğini belirtti. Bozoklu, “5 Nisan 2024 tarihinde Afyonpostası İnternet Haber sitesinde hakkımızda çıkan "Afyon'da o mahalle ayaklandı: 350 Milyon TL'lik araziye kimler çöküyor?" başlıklı asılsız bir haber yayınlanmıştır. Bu haberde hiçbir dahilim olmadığı halde ismim zikredilmiştir. Alana tarafımdan bir levha diktirilmemiştir. Bilal ve İsmail ÇİFTÇİ ile olan dostluğum, orman mühendisi olmam ve hayatın olağan akışı içinde çeşitli ortamlarda birlikte görülmemiz nedeniyle ismim onlarla birlikte zikredilmiştir” >>HÜDAYİ ACAR


Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °