Emirdag Belediye Baskani Ugur Serdar KARGIN Çanakkale Sehitlerini Anma Etkinlikleri kapsaminda 5 binden fazla insanin katildigi 57. Alay Vefa Yürüyüsü programinin ardindan 18 Mart 2019 Pazartesi günü Çanakkale Destani’nin 104. Yili anisina Emirdagli hanimefendilerin çogunlugunu olusturdugu 1461 kisiyi kapsayan 30 otobüslük kafile , Çanakkale’yi ziyaret etmek üzere ilçemiz Otogar binasi önünden ugurlandi. Baskan Kargin, yolculuk öncesinde bütün otobüsleri ziyaret ederek kadinlara ve gençlere hayirli yolculuklar temennisinde bulundu.
Sabah saatlerine dogru Çanakkale’ye intikal eden Emirdagli hanimefendiler ve gençler , rehberler esliginde bundan 104 yil önce Çanakkale’de düsmana karsi verilen amansiz mücadeleye yerinde taniklik etmeye basladilar. 1461 kisilik kafile Çanakkale’de sehitlikleri,savas alanlarini,müzeleri,cepheleri , Çanakkale Bogazini ,Sehitler Aniti’ni,müzeleri ,tahihi ve önemli mekanlari yerinde ziyaret ettiler.Kafile, ayni zamanda Çanakkale’de sadece 18 Mart günü gerçeklestirilen Solo Türk gösterilerine sahitlik ettiler. Emirdagli hanimefendiler Çanakkale Sehitliklerini gezerken duygu dolu anlar yasarken sehitlerimizin ruhlari için dualar ettiler. HANIMEFENDILERDEN BASKAN KARGIN'A TESEKKÜR Sehitlikleri hayranlikla ve ilgiyle takip eden Emirdagli hanimefendiler , Çanakkale Destani’nin 104. Yilinda asirlar boyunca unutulmayacak ve tarihin dönülmez noktasi özeligini tasiyan yerleri ziyaretlerinden dolayi memnun olduklarini ifade ederken, kendilerine bu imkani sagladiklari için Emirdag Belediye Baskani Ugur Serdar KARGIN ve yetkililere tesekkürleri ilettiler. Çanakkale’yi ilk defa ziyaret edecek olan hanimefendilerin heyecani gözlerden kaçmadi. Emirdagli hanimefendilere ziyaret boyunca Emirdag Belediyesi görevli personelleri eslik etti.Çanakkale ziyaretinin tamamlanmasinin ardindan 19 Mart 2019/Sali günü Çanakkale’den hareket eden kafile 20 Mart 2019/Çarsamba sabah saatlerine yakin Emirdag’a ulasti.
BASKAN KARGIN:''HANIMEFENDILERIMIZIN EMIRDAG BELEDIYESINE GÖSTERMIS OLDUGU TEVECCÜH SORUMLULUGUMUZU DAHA DA ARTTIRIR''
Emirdag Belediye Baskani Ugur Serdar KARGIN konuyla alakali yapmis açiklamalarda su ifadelere yer verdi.''Çanakkale Zaferi'nin 104. yilina özel binlerce kisinin atildigi 57.Alay Vefa Yürüyüsü etkinligimizin ardindan ,Emirdagli kadinlarimizi bu kahramanligin ve destanin muhteviyatini yerinde yasamalari için böylesine anlamli bir projeyi hayata geçirmeyi uygun gördük.Öncelikle yol boyunca kazasiz ve belasiz Emirdag'a ulastiklari için Cenab-i Allah' sükürler olsun.Emirdagli hanimefendilerimizin düzenlemis oldugumuz organizasyonlara yogun ilgi göstermesinden dolayi hepsine tesekkür ediyorum.Onlarin ilgisi ve özverisi bizim sorumlulugumuzu daha da artiracaktir
Yorumlar
Yorum Yap