AK Parti'den Sirnak Belediye Baskan adayi olan Mehmet Yarka'nin sandiklarin yaklasik yüzde 80'inin açilmasiyla en yakin rakibi HDP'ye fark atmasinin ardindan kent merkezinde kutlamalara baslandi.
AK Parti Sirnak Il Baskanligi önünde toplanan vatandaslar, Türk ve AK Parti bayraklariyla sevinç gösterisinde bulundu. Vatandaslar, AK Parti Sirnak Belediye Baskan adayi Mehmet Yarka lehine sloganlar atti. Vatandaslar daha sonra havai fisekler atarak halay çekti. Bazi vatandaslar ise konvoy esliginde sehir turu atti.
31 Mart yerel seçiminde Sirnak Belediye Baskanligi için AK Parti'den Mehmet Yarka Cumhur Ittifaki adina seçime katilirken, CHP'den Osman Can da Millet Ittifaki adina seçimde yaristi. HDP'den Hisar Osal, DSP adina Altay Kirimli, Saadet Partisi adina Orhan Ürün, TKP adina Seher Demiroglu ve BTP adina da Emel Vurmaz, Sirnak Belediye Baskanligi için aday oldu.
Yorumlar
Yorum Yap