Okul ziyaretinde ögrenciler tarafindan karsilanip, çiçek takdim edilen Bakan Yilmaz, 8A sinifina girerek, ögrencilerle siraya oturdu.
Türkçe Ögretmeni Aysel Güven´in anlattigi dersi dinleyen Bakan Yilmaz, dersi izlerken hem ögrendigini hem de sikilmadigini belirterek, bazen "Ders bitsin de çikalim" dendigini ancak ögretmenin dersi eglenceli anlattigini söyledi.
Dersi dinlerken saatin nasil geçtigini fark etmedigini belirten Bakan Yilmaz, ögretmenlerin sinifin devamli sahibi gibi davranmasi, sinifa kontrol saglamasi ve ögrencileri tek tek tanimasinin önemli oldugunu vurguladi. Bakan Yilmaz, elestirinin birçok türü oldugunu ancak yapici elestirinin her zaman kisiyi bulundugu yerden bir adim ileriye götürdügünü bildirdi.
Bakan Yilmaz, yikici elestirinin ise insanin sevkini, çalismasini ve gayretini kirdigina dikkati çekerek, "Bizim ihtiyacimiz olan yikici degil, kötüleyici degil. Kendi kültürümüzde de o vardir, olan seyin en iyi yanini görmek. Eksik yanlarini, kusurlarini herkes görebilir ama dogru olan iyiyi görmek. Çünkü bizim yapmamiz gereken de iyiyi yayginlastirmak." dedi.
Iyinin de kötünün de yayginlasma egilimi olduguna dikkati çeken Bakan Yilmaz, yapici ve güzel seyleri aktarmak gerektigine isaret etti.
Aldiklari Türkiye´den daha iyi bir Türkiye´yi gençlere birakmak için çalistiklarina deginen Yilmaz, "Insanin oldugu yerde mutlaka sikinti vardir, insan da o sikintiyi çözmek için vardir. Ömer Muhtar´dan duydum, onu söylüyorum. Libya savasinin Italyanlara karsi özgürlük savasinin bir kahramani... Insani öldürmeyen seyler onu güçlendirir. O halde sikintilar ve dertler toplumu güçlendirir." dedi.
Bakan Yilmaz, tecrübenin parayla satin alinamayacagini, yasanmasi gerektigini vurgulayarak, depremlerden ders alinarak AFAD´in ve iletisim sisteminin kuruldugunu anlatti.
Sikintilarin insanlari ve toplumu olgunlastirdigini belirten Bakan Yilmaz, "Geçmisten iyi bir noktadayiz. Problemlerimiz var, bu problemlerimizi çözerek daha ileriye gidecegiz. Insallah çok daha iyi olacak." dedi.
- "Bugün, dünden daha güçlüyüz"
Bakan Yilmaz, Türkiye´nin eskiden yardim aldigini ancak artik yardim eden ve milli gelirine göre dünyada en fazla yardim eden ülke haline geldigini ifade etti. Türkiye´nin dünyada en çok yardim eden ülke olmasina ragmen ekonomisinin çok daha iyi oldugunu vurgulayan Bakan Yilmaz, su görüslere yer verdi:
"Bütün bu krizlere ragmen, çevresindeki ates çemberine ragmen daha iyi büyüyor. 15 Temmuz da yine bilin ki Türkiye´yi güçlendirmistir. Bir daha hiç kimse bu milletin demokratik yönetim hakkina, hakkina, hukukuna hak etmedigi bir seyi güç kullanarak, elinde silah, tank, tüfek, uçak var diye alacagini sanmasin. Çünkü bu millet kendi hakkina hukukuna sahip çikar. O olay dahi Türkiye´yi güçlendirmistir. Bugün, dünden daha güçlüyüz. Daha çok çalisacagiz, birbirimizi daha çok sevecegiz, mümkünse eksikliklerimizi görmeyecegiz, iyi yönlerimizi görmeye çalisacagiz."
Ögrencilerle fotograf çektirerek, taleplerini alan Bakan Yilmaz, 8B sinifina da girerek, matematik dersini dinledi. Ögrencilere tavsiyelerde bulunan Yilmaz, bütün ögrencilerin matematigi sevmesini istedi.
Matematigi sevdirmek, kolaylastirmak gerektigini ve hayatta her islemin bir karsiligi oldugunu ögretmenlerin göstermesi gerektigini belirten Yilmaz, güncel hayattaki her türlü soruya matematigin cevap verdigini dile getirdi.
Bakan Yilmaz, "Ne yapip yapip bizim matematigi etkinlikle oyunla ögrencilerimize aktarabilmemiz lazim. Biz bunun yaparsak o zaman matematik zekasina sahip olursak okudugumuzu da anlariz, anladigimizi daha iyi anlatiriz." ifadesini kullandi.
Yorumlar
Yorum Yap