Gözden Kaçırmayın

İhsan Beşer, Kanton Fuarı’nda Wuxi Elektrikli Araç İş Birliği Toplantısına Katıldıİhsan Beşer, Kanton Fuarı’nda Wuxi Elektrikli Araç İş Birliği Toplantısına Katıldı

Türk zırhlı araçları Pakistan yolcusu!

Eren Yiğitoğlu Yazar: Eren Yiğitoğlu 31 Mar 2026 16:54

Türk zırhlı araçları Pakistan yolcusu!

COBRA II (Aibar 4x4)

OTOKAR’ın Kazakistan’daki girişimi olan Besqaru’nun üreteceği zırhlı araçlar, Pakistan güvenlik güçlerine hizmet verecek.

The Caspian Post tarafından yapılan habere göre, OTOKAR’ın Kazakistan’daki girişimi olan Besqaru, zırhlı araç tedariki için Pakistanlı bir şirketle anlaşma imzaladı. Bu gelişme, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in Pakistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında kaydedildi.

 

Anlaşma kapsamında, Besqaru tesislerinde üretilen ve VN-11 kulesiyle teçhiz edilen COBRA II (AIBAR 4×4) zırhlı aracı ile ARMA 8×8 (TAIMAS 8×8) Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA) Pakistan’a teslim edilecek. Şirket, söz konusu zırhlı araçların tüm üretim süreçlerinin Kazakistan’da yerli imkanlarla gerçekleştirildiğini 

Şirket temsilcileri, anlaşmanın Kazakistan’ın yerli savunma sanayiindeki ileri düzey gelişimi ve artan ihracat potansiyelini vurguladığını belirtti. Anlaşma tedarikin ötesinde, satış sonrası destek sistemlerinin kurulması, servis ve bakım altyapısı, teknik yardım ve personel eğitimi gibi daha geniş kapsamlı endüstriyel iş birliğini de öngörüyor. Bu durum, teslimatların gerçekleşmesi halinde ekipmanların güvenilir ve uzun vadeli operasyonel kullanımı için zemin hazırlıyor.