Gözden Kaçırmayın
Türkiye’de son dönemde kadınların TIR şoförü olması amacıyla düzenlenen kampanyalar ve eğitimler yeniden gündeme geldi.Anahtar Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak, geçtiğimiz hafta sonu ve bu hafta boyunca Fuar Pazaryeri, Uydukent Pazaryeri ile Afyonkarahisar Nakliyeciler Sitesi ve Kamyon Garajı’na gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde; esnafımızın, emekçi kardeşlerimizin ve kıymetli hemşehrilerimizin sorunlarını yerinde dinledik, not aldık ve değerlendirdik.
Yaptığımız ziyaretlerde bir kez daha gördük ki, ekonomik şartların ağırlığı toplumun her kesimini derinden etkilemektedir. Özellikle sahada birebir temas ettiğimiz vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın dile getirdiği sorunlar, artık görmezden gelinemeyecek boyutlara ulaşmıştır.
Nakliyeci esnafımız, ülke ekonomisinin bel kemiği olan taşımacılık sektöründe ayakta kalma mücadelesi vermektedir.
Artan akaryakıt fiyatları, yüksek vergi yükü, araçların bakım ve onarım maliyetlerindeki ciddi artışlar ve buna ek olarak her geçen gün ağırlaşan trafik cezaları, sektör temsilcilerimizi adeta nefessiz bırakmaktadır. Birçok nakliyeci, kazandığının büyük kısmını giderlere ayırmak zorunda kalmakta, hatta bazı durumlarda zararına çalışmaktadır.
Bu durum yalnızca nakliyecileri değil, üretimden sevkiyata, oradan da pazara kadar uzanan tüm ekonomik zinciri olumsuz etkilemektedir.
Pazaryerlerinde ise hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın ortak bir serzenişi vardır: Tarladaki fiyat ile tezgahtaki fiyat arasındaki uçurum. Üretici, emeğinin karşılığını alamadığını ifade ederken; pazarcı esnafımız artan kira, nakliye ve genel giderler karşısında ayakta kalma mücadelesi vermektedir. Tüm bu maliyetlerin sonucunda ise en büyük yük vatandaşımızın omuzlarına binmektedir. Alım gücünün ciddi şekilde düşmesi nedeniyle vatandaşlarımız, temel gıda ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlandıklarını açıkça ifade etmektedir.
Özellikle dar gelirli aileler için pazaryerleri artık uygun fiyatlı alışveriş alanı olmaktan çıkmış, zorunlu ihtiyaçların dahi hesap edilerek alındığı bir ortama dönüşmüştür. Bu tablo, ekonomik dengenin bozulduğunu ve acil çözüm üretilmesi gerektiğini açıkça ortaya koymaktadır.
Anahtar Parti olarak bizler; üreticinin kazandığı, esnafın ayakta kaldığı ve vatandaşın insanca yaşayabildiği bir ekonomik düzenin mümkün olduğuna inanıyoruz. Bunun için adil vergi sistemi, üretimi destekleyen politikalar, akaryakıt başta olmak üzere temel maliyet kalemlerinde düzenlemeler ve esnafı koruyan somut adımların atılması gerektiğini vurguluyoruz.
Bu vesileyle, bizleri samimiyetle karşılayan tüm esnaflarımıza ve kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, yaşanan sorunların takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
Anahtar Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı








Yorumlar
Yorum Yap