Gözden Kaçırmayın
Emeğimiz, sağlığımız, geleceğimiz ve demokrasi için alanlardayız
Türk-İş tarafından düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programı, sendika üyeleri ve siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
“1 MAYIS İDEOLOJİK BİR SÜREÇ DEĞİLDİR”
Programda konuşan Türk-İş İl Başkanı Muharrem Uslu, 1 Mayıs’ın ideolojik bir süreç olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, “Biz 1 Mayıs’ı ideolojik bir bayram olarak görmüyoruz, bunun altını yıllardır çiziyoruz” dedi. Uslu, emek hareketinin yıllardır aynı sorunları gündeme taşıdığını ifade ederek, “Sendikalarımız ve sivil toplum örgütlerimiz toplu iş sözleşmelerinden itibaren birçok kez vergi adaleti, hayat pahalılığı ve ekonomik sorunları gündeme getirmiştir” diye konuştu.
EKONOMİK GERİLEME VE VERİLER GÜNDEME GELDİ
Uslu, ekonomik tabloya ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulunarak, vergi adaletine ilişkin yıllardır ilerleme sağlanamadığını söyledi. Hayat pahalılığına da dikkat çeken Uslu, “Daha önce yaklaşık 2 milyon olan sosyal destek alan kişi sayısı bugün 18–20 milyonlara ulaşmıştır. Bu durum toplumda ciddi bir ekonomik gerilemeye işaret etmektedir” ifadelerini kullandı.
MAAŞLARDAKİ EROZYON DİKKAT ÇEKTİ
Uslu, gelir kayıplarına ilişkin örnek vererek, “80 bin TL maaş alan bir çalışanın geliri yıl içinde 60 bin TL seviyelerine düşebilmektedir. Buna karşın memur maaşlarında bu tür bir erime yaşanmamaktadır” dedi.
“TEK SESLE TALEPLERİMİZİ HAYKIRIYORUZ”







Yorumlar
Yorum Yap