Gözden Kaçırmayın

Gümrük Mallarını Uygun Fiyata Sunan İşletme Afyonkarahisar'da İlgı GörüyorGümrük Mallarını Uygun Fiyata Sunan İşletme Afyonkarahisar'da İlgı Görüyor

İstanbul'da Ağustos Ayı Tüketim Verileri

İstanbul'un ağustos ayındaki meyve ve sebze tüketim tercihleri, kentteki iki büyük halin verileriyle netleşti. Yapılan incelemeler sonucunda, ağustos ayı boyunca İstanbul genelinde toplam 274 bin 157 ton ürünün satışa sunulduğu belirlendi. Bu veriler, kentin aylık gıda tüketim alışkanlıklarına dair önemli bir tabloyu ortaya koyuyor.

Sebze ve Meyvede Zirvedeki Ürünler

Hal verilerine göre, sebze kategorisinde domates, tüketicilerin en çok tercih ettiği ürün oldu. Ağustos ayında 56 bin tonun üzerinde domates satışı gerçekleştirildi. Meyve kategorisinde ise yaz aylarının vazgeçilmezi olan karpuz, satış rakamlarıyla zirveye yerleşerek listenin başında yer aldı.

En Pahalı Ürün Nar Oldu

Hal fiyatları üzerinden yapılan değerlendirmelerde, ürünlerin maliyetleri de kayıt altına alındı. Ağustos ayının en pahalı ürünü ise nar olarak belirlendi. Narın kilogram fiyatı 184,13 liraya ulaşarak, ayın fiyat bazında zirvedeki ürünü olarak kayıtlara geçti.