Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlügünce, çevreye duyarli ve su tasarrufu konusunda sorumluluk sahibi bireyler yetistirmek amaciyla hazirlanan ve üç yildir basariyla sürdürülen Suyumu Koruyorum Projesi'nde 2018-2019 egitim-ögretim yilinda bin 138 ögrenciye egitim verildi.
Üç yillik genel toplamda, Içme Suyu Aritma Tesisinde verilen ve okullara gidilerek yapilan egitimlerde yaklasik 2 bin 200 ögrenciye su bilinci asilanirken, Içme Suyu Aritma Tesisinde yapilan egitimlerin son misafirleri ise Afyonkarahisar Sehit Murat Saraç Ilkokulu 1. Sinif ögrencileri oldu. Sinif ögretmeni nezaretinde, ögrenci velilerinin de katildigi egitimde çocuklara su tasarrufu anlatildi.
Akdegirmen Baraji'ndan gelen suyun aritilmasindan sehrin kullanimina sunuldugu ana kadar tüm içme suyu aritma asamalari hakkinda Belediyemiz Içme Suyu Aritma Tesisi yetkilileri tarafindan ögrencilere bilgilendirme yapildi. Ayrica, su tasarrufu konulu çizgi film izletilip ögrencilere hediyeler dagitildi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin maskotu Afi ve yol arkadasi Susu da ziyaret boyunca ögrencileri eglendirdi.
Küresel isinma ve artan nüfus ile birlikte azalan su kaynaklarinin korunmasina vurgu yapilarak, ögrencilere; suyun bilinçli ve akilci biçimde kullanilmasi gerektigi ve evlerinde su tasarrufuna dikkat çekilerek günümüzde su tasarrufunun ne kadar önemli oldugu anlatildi.
Yorumlar
Yorum Yap