Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadinlar Meclisi Baskani Canser Kuzu basin açiklamasi yapti;
Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadinlar Meclisi olarak, çocuklari daga kaçirilan Diyarbakir annelerinin, HDP il binasi önünde baslattigi oturma eylemine destek verdigimizi bildirmek istiyorum.
Terör örgütünün elinden çocuklarinin kurtarilmasi için HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde oturma eylemi yapan annelerimize destek vermek için onlarin yaninda olacagiz.
100 yil önce Diyarbakir'i analarinin dik durusu nedeniyle düsmanin isgal edemedigi Diyarbakir'imiza gidip Annelerimize destek ve moral verecegiz.
Biz birbirimizi hissetmek zorundayiz, acilarimizla, hatalarimizla. Kent Konseyi Kadinlar Meclisi olarak bir araya geldik ve karar aldik. Bu kararimizi Belediye Baskanimiz Mehmet Zeybek ve Kent Konseyi Baskanimiz Semseddin Yasan'a ilettik. Onlarda uygun gördüler ve desteklerini bildirdiler.
Diyarbakir'daki anneler insallah sag salim evlatlarina kavusurlar. Evladi anasindan çalan vicdansizlar... Analarin ahinda bogulasiniz.
Yarin itibariyle Diyarbakir'da HDP binasi önünde eylem yapan annelerimizin yaninda olmak ve destek vermek için yola çikacagiz. Bizimle birlikte orada olmak isteyen Kadinlarimizi oraya götürecegiz. Bu ilk gidisimiz belki kontenjanla sinirli olabilir, ancak bu destek ziyaretimizin devami gelecektir.
Türkiye Cumhuriyeti devletinde yasayan herkes... Bu ne Kürt, Türk, ne siyasi bir sey, bu teröre karsi verilen topyekun bir savastir. Bu savasta herkesi Diyarbakir'a davet ediyorum. Ben seve seve onlarin yaninda olacagim. Anneler ilaçlarla duruyor. Bütün anneler aci çekiyor. Lütfen bu aciyi hepimiz dindirelim"
Afyonkarahisar Belediyesi
Kent Konseyi Kadinlar Meclisi Baskani
Canser Kuzu
Yorumlar
Yorum Yap