- Afyonkarahisar’da, babasini annesiyle birlikte silahla vurarak ekmek tandirinda yaktigi iddiasi ile yargilanan 17 yasindaki genç kiz, aldigi ceza cezaevinde yattigi süre dikkate alinarak tahliye olurken, annesi de 16 yil hapis cezasi aldi.
Olay geçtigimiz 12 Ocak tarihinde Sultandagi ilçesinde meydana gelmisti.
Abdullah Gazi Akbiyik'in öldürülmesi olayi ile ilgili tutuklu yargilanan anne ve kizinin durusmasina Bolvadin Agir Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.
Mahkeme, annesine siddet uygulayan babasini silahla öldüren ve annesiyle birlikte ekmek tandirinda yaktigi iddia edilen 17 yasindaki Gizem A.'yi 2 yil 9 ay, anne Kiymet A.'yi ise 16 yil hapis cezasina mahküm etti.
Mahkeme Gizem A. nin cezaevinde yattigi süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi.
Olayi televizyon programinda itiraf etmisti
Afyonkarahisar'in Sultandagi ilçesinde birlikte yasadigi dini nikahli esi Abdullah Gazi Akbiyik, kayboldugu ihbarinda bulunan Kiymet Albayrak özel bir televizyon programina katilmis ve cinayeti üstlenmisti. Daha sonra 17 yasindaki kizi Gizem A. babasini kendisinin öldürdügünü ve annesiyle birlikte ekmek tandirinda yaktiklarini itiraf etmislerdi.
Yorumlar
Yorum Yap