Camiler ve Din görevlileri haftasi kapsaminda Afyon OSB RahmiyeSare Palali teknik koleji ögrencileri türbe camisini ziyaret ettiler.
RahmiyeSare Palali ögrencilerinin Türbe camiyi ziyaretine katilan Afyonkarahisar il Müftüsü Sükrü kabukçu burada gençlere Dini ve Manevi degerlerimiz hakkinda ögütlerde bulundu.
Dini ve tarihi degerlerimizi yakindan tanidilar
Cuma namazi öncesi Teknik kolej Müdürü Ibrahim Çakal ve Din kültür ve Ahlak Bilgisi ögretmeni Ahmet Sevim önderliginde Türbe camisini ziyaret eden ögrenciler burada dini ve tarihi degerlerimizi yakindan tanima firsati buldular.
Mevlevilik müzesini gezdiler
Türbe camisi içerisinde bulunan Mevlevilik müzesini de ziyaret eden ögrenciler burada müze yetkililerinden Mevlevilik ve mesnevi sanati hakkinda bilgilerde aldi. Cami bahçesinde ilk olarak ögrencilere Din kültür ve Ahlak bilgisi ögretmeni Ahmet Sevim Türbe camisinin tarihçesi hakkinda bilgiler verdi.
Müftü Kabukçu gençlere tavsiyelerde bulundu
Gezi hakkinda açiklama yapan Okul Müdürü Ibrahim Çakal : “Okulumuz olarak camiler ve Din görevlileri haftasi kapsaminda il Müftülügümüzün destekleri ile okulumuz ögrencilerimizi dini ve tarihi degeri olan Türbe camisine getirdik. Burada il Müftümüz ve cami yetkililerimiz ögrencilerimize dinimiz hakkinda bilgiler verdi. Ögrencilerimizin egitimine yönelik etkinliklerimiz devam edecektir.” Dedi. Gençlere Camilerin maneviyatini anlatan Afyonkarahisar il Müftüsü Sükrü kabukçuda camilerin sadece bir ibadet alani olmadigini ayni zamanda egitim alanlari oldugunu söyledi.
Yorumlar
Yorum Yap