56 İlde Gerçekleştirilen "KAFES-49" Operasyonunda 147 Şüpheliye İşlem Yapıldı

56 İlde Gerçekleştirilen "KAFES-49" Operasyonunda 147 Şüpheliye İşlem Yapıldı

Gündem 27.02.2024 10:40:00 0
56 İlde Gerçekleştirilen

Bakan Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "KAFES-49" operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 Operasyonlar kapsamında 56 ilde tefecilere ve dolandırıcılara yönelik Mali Suç Örgütlerine yönelik işlemler yapıldığını belirtti.

 Toplamda 147 şüpheli hakkında işlem gerçekleştirildi. Bakan Yerlikaya, suçta kibirlenenlere, halkın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacaklarını ifade etti. Herhangi bir büyüklükteki organize suç örgütlerini ve çeteleri çökertip, tek tek cezalandıracaklarını vurguladı. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi.

İl KOM ve Mali Şube Müdürlükleri tarafından Adana, Adıyaman, Ağrı, Ankara, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Samsun, Siirt, Tokat, Trabzon, Şanlıurfa, Uşak, Van, Zonguldak, Batman, Bartın, Iğdır, Yalova, Karabük, Osmaniye, ve Düzce olmak üzere toplam 56 ilde gerçekleştirildi

 Operasyonlar sonucunda şüphelilerin tefecilik, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına yönelik nitelikli dolandırıcılık, kişilere karşı nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, parada sahtecilik, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.

 Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti ve milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti. #KAFES49 #operasyon #suçörgütleri


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °