Afyonkarahisar'in Ihsaniye ilçesine bagli Döger kasabasinda Covid-19 vaka sayisinin hizla artmasindan sonra ilçede siki tedbirler alinmaya basladi.
Aktif vaka sayisini suan itibari ile 22 olmasinin ardindan Ihsaniye Ilçe Hifzissihha Kurulu tarafindan Döger beldesinden Afyonkarahisar'a yapilan minibüs seferleri de iptal edildi.
Ayrica kurulan pazar yerleri ve kiraathanelerde ikinci bir karara kadar kapatildi. Korona virüs salgini nedeniyle bir vatandasin vefat etmesi ve aktif vaka sayisinin 22'lye kadar çikmasi alinan tedbirleri daha da arttirdi ve belediye anonsundan sürekli vatandaslarin zorunlu olmadikça evden çikmamalari, söz konusu izolasyon uygulama sürelerine uymalari yönünden uyarilar yapilarak, uymayan vatandaslara ise gerek yasal islemlerin yapilacagi bildirildi.
"Vatandaslar uyarilara aldiris etmezse beldeye giris ve çikislar kapatilacak"
Ihsaniye Kaymakami Semih Doganoglu yaptigi açiklamada, "Döger beldesinde vatandaslara uyarilarda bulunan asker ugurlama törenleri,vatandaslarimizin birbirlerine ziyaretlerde bulunmamalarini rica ediyorum ve disaridan gelen vatandaslarimizin izolasyon islemlerine uymalarini önemle rica ediyoruz.
Jandarma ekiplerimiz kontrol amaçli 24 saat uygulama yapmakta ve kurallara uymayanlara gerekli yasal islemleri uygulamaktadir.Alinan tedbirlere uyulmadigi takdirde beldeye giris çikislari kapatabiliriz diyerek vatandaslarimiz tedbirlere uysun ve izolasyon uygulamalarini aksatmasin" dedi.
Yorumlar
Yorum Yap