Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar'in ilk tren istasyonu olarak 1890 yilinda insa edilen, önümüzdeki süreçte ise Gastronomi Merkezi olarak hizmet verecek tarihi Izmir Istasyonu’nda incelemelerde bulundu.
“AFYON HAK ETTIGI ÜNVANINA KAVUSTU”
Devlet Demiryollari Genel Müdürlügü ile yapilan görüsmeler neticesinde Afyonkarahisar Belediyesi’ne tahsis edilen Izmir Istasyonu, Belediye Baskani Mehmet Zeybek’in girisimleriyle Sosyal Tesisi haline dönüsecek.
Türkiye’de Gaziantep ile Hatay’in ardindan gastronomi alaninda 2019 UNESCO Yaratici Sehirler Agi’na dahil olarak hak ettigi unvana kavusan Afyonkarahisar’da halk arasinda ‘Izmir Istasyonu’ olarak bilinen Afyon Sehir Tren Gari, Gastronomi Merkezi olarak hizmet verecek.
“TERK EDILEN BINANIN ÇÜRÜMESINE GÖNLÜMÜZ RAZI OLMADI”
130 yillik Izmir Istasyonu’nun kaderine terk edilmesine gönlünün razi olmadigini dile getiren Belediye Baskani Mehmet Zeybek, “Terk edilen binanin çürümesi daha çabuk oluyor.
Buna gönlümüz razi olmadi. Binayi restore ederek yöresel ürünlerimizin ikram edilecegi nezih bir ortam olusturacagiz” dedi.
Baskan Zeybek; “DDY Genel Müdürlügümüz ve 7. Bölge Müdürlügümüzle yapmis oldugumuz görüsmeler neticesi bu tarihi mekani, Afyonkarahisar Belediyesi’nin sosyal tesisi haline getirerek vatandaslarimizin hizmetine sunacagiz.
Terk edilen binanin çürümesine gönlümüz razi olmadi. Buranin sosyal tesis olarak degerlendirilmesi hususunda DDY’na yapmis oldugumuz teklif, sag olsunlar memnuniyetle kabul gördü.
Buna gönlümüz razi degil.
Bu bina Ingilizler tarafindan yapilmis geçmisi çok eski olan bir bina.
Birçok hüzne ve neseye sahitlik etmis bir bina.
Burayi insallah restore edecegiz binanin önünde yer alan bahçede de rekreasyon düzenlemesi yaparak yöresel ürünlerimizin ikram edildigi sosyal tesis haline getirecegiz. Burada Afyonkarahisarli hemsehrilerimiz aileleri ile birlikte hosça vakit geçirecekleri, yemeklerini yiyebilecekleri, misafirlerini agirlayabilecekleri bir mekan haline getirmeyi düsünüyoruz.
Yorumlar
Yorum Yap