Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, Çanakkale Zaferi’nin 106. yildönümü dolayisiyla bir mesaj yayimladi
“Çanakkale Zaferi, aziz milletimizin her türlü zorlugu ve sikintiyi birlikte asabilecegine dair umut isigi olmustur”
(DP Basin Merkezi – 18 Mart 2021) Demokrat Parti Genel Baskani Gültekin Uysal, Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü dolayisiyla bir mesaj yayimladi.
Basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milletimizi zafere tasiyan, bu mukaddes vatan için can vermis, kan vermis tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle andigini ifade eden Genel Baskan Uysal’in mesaji söyle:
“Imanla, inançla büyük bir mücadele verildi”
“Bir asir evvel vatana duyulan ask, istiklale duyulan özlem ve istikbal için bir gayretle, imanla, inançla verilen mücadelenin, azmin yil dönümü bugün.
Aziz Milletimizin bagimsizlik gailesinin ve egemenlik mücadelesinin en kutlu safhalarindan olan Çanakkale Zaferi’nin 106. Yildönümü, o gün mazlum milletler için bir cesaret atesi olmus, bugün ise yasadigimiz her türlü sikintinin asilabilecegine dair hissiyatimizi yüksek tutmada umut isigi hüviyetine kavusmustur.
Türlü yokluk ve sikintinin üstesinden gelinebileceginin, imkanin degil inancin ve imanin önemli oldugunu gösteren tarafi ile bu zafer, tarihimizde son derece önemli bir noktadadir.
Bugün, bu zaferden ilham alarak, “Çanakkale Ruhu” diye tanimladigimiz azmi örnek alarak milletimize duydugumuz güveni ifade etmek isteriz
. Mahkum oldugumuzu düsündügümüz, düsündürüldügümüz her türlü sikintiyi bu ruh ile asabilecegimize ve aziz milletimizin zoru basarmadaki maharetine yürekten inaniyoruz.
Bu kutlu ve anlamli günde basta Çanakkale’de sehadete ermis kahramanlarimizi ve Sehitler Günü olmasi dolayisiyla bu mukaddes vatan için can vermis, kan vermis tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyor, basta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ferasetle milletimizi Zafer’e tasiyan komutanlarimizin aziz hatirasi önünde saygiyla egiliyoruz.”
Afyon HABERI
Yorumlar
Yorum Yap