Il Genel Meclisini ziyareti sirasinda 2017 yili Eylül ayi Il Genel Meclisi toplantisina katilan Vali Mustafa Tutulmaz, meclis üyelerine hitaben bir konusma yapti.
IGM Baskani Salih Sel’in de hazir bulundugu toplantinin açilis konusmasini yapan Vali Tutulmaz; “Öncelikle sizlerle birlikte olmanin mutlulugunu yasadigimi ifade etmek istiyorum. Yaklasik 2 aydir birlikte çalisiyor ve sizlerin aldigi kararlari uygulamaya çalisiyoruz. Tabi bu süre içerisinde ilçelerimizi hizli bir sekilde ziyaret ederek tanima imkâni buldum. Zaman zaman köylerimizi ziyaret ederek köylerimizin alt yapisini görme imkânimiz oldu. Sunu ifade etmek istiyorum ki Afyonkarahisar’imiz il özel idaresinin hizmetleri baglaminda çok güzel bir konumdadir. Alt yapi konusunda köy muhtarlariyla yaptigimiz istisarelerde bizlerden istenen genellikle komsu köylerle olan baglanti yollarinin daha iyi yapilmasi konusudur. Köylerin yollari tamamen tamamlanmis, kanalizasyonda ve parke çalismalarinda çok iyi hizmetler yapilmis. Bunda hepinizin emegi var bu anlamda sizlere tesekkür ediyor, basarilarinizin devamini diliyorum.” dedi.
Il Genel Meclislerinin demokrasinin olusmasinda, demokrasinin yerlesmesinde ve yayginlasmasinda önemli yerler oldugunu belirterek konusmasina devam eden Vali Tutulmaz; “Seçimin baslangici olan Il Genel Meclisleri hem halka yakindir, hem de hesap verilebilir bir konumdadir. Sizler her zaman vatandasin içerisindesiniz. Hem vatandaslardan gelen istekleri, hem de kendi yasantinizdan gördügünüz eksiklikleri gözlemlemektesiniz. Burada bu güne kadar guruplar arasinda çok güzel bir uyum var. Hizmet yarisinin disinda bir sikinti olmadigini görüyoruz. Bu anlamda da Il Genel Meclisi üyelerimizin hepsine ayri ayri tesekkür ediyorum.” dedi.
Isgal ettigimiz makamlarin hakkini vermemiz gerektigini hatirlatan Vali Tutulmaz; “Ister atanmis olalim, isterse seçilmis olalim bizler bulundugumuz makamlarin hakkini vermeliyiz. Bu makamlar bizlerin egolarini tatmin etmek için bize verilmis yerler degildi. Bizim önceligimiz vatandasa hizmet olmalidir. Ilimizin alt yapi sorunlarinin giderilmesi, milli ve manevi kalkinmamizin saglanmasi, ilimizin tanitilmasi, egitim, saglik gibi her alanda hizmetlerin yapilmasinda sizlerin büyük rolü var. Kendi bünyenizde direk hizmetler verdiginiz gibi baskalarinin yaptigi hizmetlere de destek oluyorsunuz. Bunun artarak devam etmesi lazim. Insan odakli bir anlayisla hareket etmemiz gerekmektedir. Bunun da temeli egitimden, kültürden geçmektedir. Yerel kültürümüzü benimsetmemiz ve yayginlastirmamiz gerekmektedir. Yerel kültürümüzü evrensel kültürle harmanlamamizda tanitimla mümkün olur. Buda Afyonkarahisar’imizin tanitilmasindan geçmektedir. Bizim her geçen gün ilimizin tanitilmasina yönelik daha çok çaba sarf etmemiz gerekir.” dedi.
Konusmasinda Afyonkarahisar’in büyüyüp gelismesi yönünde çok büyük imkânlara sahip oldugunu vurgulayan Vali Tutulmaz; “Afyonkarahisar gerek yollarin kesistigi yer olmasi, gerek dogal kaynaklarinin önemli bir zenginlige kavusmasi ve zaferin kazanildigi topraklar olmasi hasebiyle potansiyeli yüksektir. Milli gelire katkisi her geçen gün artan ilimiz istihdami saglama konusunda basarili ve bu baglamda gelecegi parlak olan illerden birisidir. Bu potansiyelimizi çok iyi degerlendirmemiz gerekir. Bunu saglamanin yolu dar çevremizden uzaklasip tanitimi artirmaktir. Afyonkarahisarhisar’dan bayram tatili süresince yaklasik 1 Milyon 200 bin kisi geçti. Buradan geçen insanlar Afyonkarahisar’i tanidi, lezzetlerimizin tadina baktilar. Bu olayi bizler ülke çapina ve hatta dünya çapina tasimamiz gerekmektedir. Termal otellerdeki yatak kapasitemiz 24 bindir. Önümüzdeki günlerde 36 bine çikmasi söz konusudur. Bu kapasitenin tamamen doldurulmasi hatta artirilmasi tanitim yapilmasiyla mümkün olacaktir. Tanitimi profesyonelce yapacagiz. Gerek il özel idare, gerek kamu sirketleri kaynaklariyla ve en önemlisi de halkimizin olusturdugu sivil toplum kuruluslariyla tanitima destek vermemiz gerekmektedir. Bizler hizmet üretiyoruz. Ürettigimiz hizmetin pazarini da buluyoruz. Ancak bizim hizmetlerimizi daha çok kisiye ulastirmamiz adina daha çok gayret etmemiz ve tanitim faaliyetlerinde bulunmamiz gerekmektedir. Tanitim faaliyetlerimiz var ama bunu daha da fazla artirmak gerekiyor.” dedi.
Hava yolu ile alakali bazi olumsuzluklarin oldugundan bahseden Vali Tutulmaz; “Hava yolu ilimizde çok fazla kullanilmiyor. Bizler hava yollarinin kullanimini artirmamiz için girisimlerde bulunmamiz gerekiyor. Sivil toplum kuruluslari ve meslek odalari olarak Afyonkarahisar’a daha fazla uçak getirmeliyiz ki insanlarimiza daha fazla is ve as temin edebiliriz. Hepimiz hizmet etmek için buradayiz. Bizler millete karsi sorumluyuz. Bazilarimiz seçimle, bazilarimiz da atamayla görevlerinin baslarindadir. Bizim inancimiza göre bu günümüzün dünden daha iyi olmasi için gayret etmeliyiz. Burada güzel hizmetler yapilmis. Gerek seçilmisler, gerekse bürokratlar ve memurlar olarak ilimizin, ülkemizin daha da fazla kalkinmasi için gayret etmemiz gerekiyor. Ben basarili çalismalarinizdan dolayi tesekkür ediyor, mevcut basarilarinizin artarak devam etmesi temennisinde bulunuyorum. “dedi.
Afyonkarahisar Tanitim Günleri hakkinda da bir degerlendirmede bulunan Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar tanitim günlerinin belki profesyonel olmadigini, ama samimi bir organizasyon oldugunu belirtirken bu etkinlikte Afyonkarahisar’imizin kültürü ve yöresel ürünlerinin en iyi sekilde tanitildigini ve bu tanitimin yaninda bir Afyonkarahisarlilar bulusmasi sekilde gerçeklestiginin altini çizdi. Afyonkarahisar tanitim günleriyle Istanbul’da yasayan Afyonkarahisarli hemserilerimizin bulusmasina vesile olundugunu, bununda çok sevindirici oldugunu söyleyen Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’a gelemeyen kardeslerimize kültürlerini hatirlamalari ve yeni dostlar edinmeleri için güzel bir organizasyon oldugunu belirtti.
Afyonkarahisar’daki egitim ögretim seviyesinin artirilacagina deginen Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’in egitim alanindaki potansiyelin çok iyi durumda oldugunu ama bu potansiyelin faaliyete geçirilmesi konusunda bazi aksakliklar oldugunu, bu anlamda da Afyonkankarahisar’in Türkiye genelinde egitim ögretimdeki seviyesinin altinda oldugunu hatirlatarak, mevcut seviyenin daha iyi duruma getirilmesi için Il Milli Egitim Müdürlügünü daha çok çalistiracaginin sözünü verdi. Egitim ögretimin öncelikli konularinin içerisinde yer aldigini vurgulayan Vali Tutulmaz, egitim ögretimin daha iyi konumlara gelmesi için önemli bir gayret sergilenecegini sözlerine ekledi.
Afyonkarahisar’in tanitimi için çalismalar baslatildigini belirten Vali Tutulmaz, Afyonkarahisar’i tanitmak adina sadece reklam çalismalarinin yaninda bölgemizin cazibe merkezi haline gelebilmesi için tarihi eserlerimizin korunmasi, tarihi yapilarin restore edilmesi ve tarihimizi yansitmak adina görselligin artirilmasi için çalisma ve faaliyetlerin basladigini söyledi.
Kurallara uyulmasi konusunda degerlendirmede bulunan Vali Tutulmaz; “Kurallari çalistiracagiz. Benim yöneticilik anlayisim burudur. Hiçbir sekilde kuralsizliga ve kanunsuz islere müsaade etmem. Ben Afyonkarahisar’da her ne konuda olursa olsun, hangi kurumu ilgilendirirse ilgilendirsin kurallara uyulmasi zorunlulugunu olusturacagimin sözünü veriyorum. Bu konuda da kurallarin uygulanmadigini görür ve duyarsaniz silsile yoluyla ilgili kurum ve kurulus temsilcilerine müracaat edin. Eger ilgilenilmez ise bana günün her saati ulasabilirsiniz. Devletimizin güçlü olabilmesi için ve ülkemizde dogru faaliyetler yapilabilmesi için kurallara uyulmasi adina takipçi olacagim. ”dedi.
11-15 Eylül 2017 tarihleri arasinda yapilacak olan Il Genel Meclisi Toplantisi Vali Tutulmaz’in konusmasini tamamlamasinin akabinde devam etti.
Yorumlar
Yorum Yap