Anadolu Basını Sorunları Marmaris’te Masaya Yatırıldı

ŞEFFAF VE ÖZGÜR ŞEKİLDE MESLEĞİNİZİ YAPIN”

Gündem 9.10.2023 13:39:00 0
  Anadolu Basını Sorunları Marmaris’te Masaya Yatırıldı

   Anadolu Basını Sorunları Marmaris’te Masaya Yatırıldı

 

 ‘Anadolu Buluşmaları Yerel Medya Çalıştayı 2023’ Marmaris Belediyesi ve basın meslek örgütlerinin iş birliği ile 6-8 Ekim tarihlerinde Marmaris’te yapıldı.

 Mesleki sorunlar ele alındığı ve ükenin dört bir yanından 300 ü aşkın gazetecinin katıldığı toplantıya Afyon Gazeteciler Cemiyetinden 2. Başkan İsmail Akar AGC  Genel Sekreteri  Hakan Dilek ve AFİMED Başkanı Ömer Elçi  katıldı.

 

ŞEFFAF VE ÖZGÜR ŞEKİLDE MESLEĞİNİZİ YAPIN”

Basın şehitleri anısına saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından çalıştayın ev sahipliğini yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay Marmaris ve Türkiye’nin sorunlarına dikkati çekerek yerelde medyayla yaptıkları çalışmaları anlattı. ¨Marmaris’te ve ülkemizde yaşadığımız sorunlar ortada. Özellikle işin ekonomik kısmında her geçen gün daha da derinleşen sıkıntılarımız mevcut ama bu ve benzeri çalışmalarla birlikte bunları aşabileceğimizi düşünüyorum. Göreve geldiğimizden beri yerel basındaki arkadaşlarımıza destek olmaya çalıştık ve onlardan sadece art niyetli olmadan şeffaf ve özgür şekilde mesleğinizi yapın;dedi.

 

SERTEL: “GAZETE  SAYISI  800 E DÜŞTÜ 

TBMM 27’nci Dönem CHP İzmir Milletvekili, gazeteci Atila Sertel de Anadolu’da çok büyük sıkıntıların olduğunu belirterek, “Gazetelerin birer ikişer değil 15’er 20’şer kapandığını; gazetelerin sayısının bin 200’ün üzerinden 800’lere düştüğünü son çıkan internet yasası ile birçok gazetenin gelir kaynaklarına el konulduğu bir süreçten geçiyoruz. 3 ila 5 televizyon ve gazete dışında Türkiye tamamen iktidarın güdüm altında görev görüyor.

 Bütün bunları biz görüyoruz. Anadolu’nun sesini Türkiye ve dünyaya duyurmak için bu organizasyonu yaptık¨ diye konuştu.

Çalşıtay da kısa bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, Özgür bir basın, özgür bir gazetecilik anlayışıyla çalıştıklarına vurgu yaparak, “. Sizlerin özgürce gazetecilik yapabileceği, sorunlarınızın çözüldüğü ortamı oluşturmak için hep birlikte çalışacağız” dedi.

 

KILIÇDAROĞLU’GÜNLÜK GAZETE ABONELİĞİ KALDIRDILAR’

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Medyada yaşanan olumsuzlukların hemen hemen birçoğuna yaptığı konuşmada değindi.

Gazeteciliğin özgür olması gerektiğine vurgu yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sorunlar yumağıyla karşı karşıyayız.Bakın . Kamu kurum ve kuruluşlarının tasarruf genelgesi çıkardılar. Günlük gazeteye abone olmayacaksınız diye. Böyle bir şey olabilir mi. Tam tersine belediyeler kendileri hakkında ne yazılmış bakabilmeli. Bunun neresi tasarruf. Bunun neresi tasarruf. Bula bula bunu buldunuz. Medyaya düşman olan bir siyasal iktidarı desteklemeyin. Medyaya düşmanlık olur mu.” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında Basın İlan Kurumu RTÜK ve TRT yi eleştirdiği konuşmasında ‘. TV’lerde ücretsiz kamu spotları yayınlanır. Niye ücretsiz. Kamu spotu yayınlıyorsanız, parasını ödeyeceksiniz. Teyit mekanizmasına da medyanın ihtiyacı var. Ben gazetecilerin bir araya gelip haberi doğrulama merkezi kurmasından yanayım. 

 

TÜRENÇ “GAZETECİLİK PARAYLA DEĞİL YÜREKLE YAPILIR’

 


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °