İhsaniye'nin seçim Sonuçları

(İHSANİYE) - İhsaniye'de AK Parti, MHP, Yeniden Refah ve BBP'nin oluşturduğu "Cumhur İttifakı" Cumhurbaşkanlığında Recep Tayyip Erdoğan'a 14 bin 324 oy vererek yüzde 77,12'yle birinci oldu.

Siyaset 8.06.2023 10:37:00 0
 İhsaniye

14 Mayıs'ta yapılan 13. Cumhurbaşkanlığı ile 28. Dönem Genel Seçimlerinde ihsaniye'deki sandıkların yüzde 100'ü açıldı ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından ilan edildi.

 

Seçimlerde AK Parti, MHP, Yeniden Refah ve BBP'nin başını çektiği "Cumhur İttifakı" Cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıktan çıkan 14 bin 319 oyla 4'te 3'ü Recep Tayyip Erdoğan'ı destekledi.

 

İhsaniyeliler, milletvekilliği seçiminde AK Parti'ye:  9 bin 567,  MHP'ye: 3 bin 502, Yeninden Refah'a: 846 ve BBP'ye ise, 404 oy verdi. 

 

CHP, İYİ Parti, DP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Saadet Partisi'nin başını çektiği "Millet İttifakı"nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nın İhsaniye'den aldığı 3 bin 234 oyla 17, 41 oranında kaldı. 

 

İhsaniyeliler, Millet İttifakı partilerinden CHP'ye 2 bin 270, İYİ Parti'ye 1301 oy verdi. 

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ATA İttifakı adayı Sinan Oğan yüzde 5,06 oy alırken diğer ittifak ve siyasi partilerin sandıkta fazla esamesi okunmadı, İhsaniyelilerin çok düşük sayılarda tercihini oluşturdu. 

 

Milletvekilli seçiminde İhsaniyelilerin tercihiyle Afyonkarahisar'dan AK Parti'den Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan  ve MHP'den Mehmet Taytak,  CHP'den Burcu Köksal ve İYİ Parti'den Hakan Şeref Olgun'u gönderdi.

 

Bütün vekillerimize İhsaniye'ye yapacakları hizmetler için şimdiden teşekkür ediyoruz, hizmetlerini yakından takip etmeye devam edeceğiz. 

 

Parlementoda, meslekleri itibariyle 4 avukat, doktor ve iş insanı Afyonkarahisarlıların sesi olacak ve kente hizmet edecek. 

 

28 Mayıs'ta ise Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci kez yapılacak. İhsaniyeliler, yine sandığa gidecek Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu oylayacak. Sandıktan çıkan sonucu tekrak değerlendireceğiz.

 

- Öncelik "Adliye" geri gelmeli 

 

Öte yandan Cumhur İttifakına verilen büyük destek sonucu İhsaniyeliler, Döğer, Yaylabağı, Kayıhan ve Gazlıgöl beldeleri ile bütün köyleri, "Adliye'nin yeniden ilçeye kazandırılmasını istiyor, bizden söylemesi... Bu yönde Cumhur İttifakı'nın hukukçu vekillerine büyük iş düşüyor. Çünkü, İhsaniye'nin 4'de 3'ü Cumhur İttifakını destekledi. 

 

20 binden fazla seçmeni olan ve turizm hareketliliği olan İhsaniye, adliye binasını hakediyor... 

 

Bunun dışında, doğalgaz ve farklı turizm yatırımları ilçenin Cumhur İttifakına olan desteğini daha arttırır.. 


Anahtar Kelimeler: İhsaniye' seçim Sonuçları
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °