STAJ YAPAN ÖĞRENCİLERE MUJDE.

STAJ YAPAN ÖĞRENCİLERE MUJDE.

Egitim 13.12.2022 11:47:00 0
 STAJ YAPAN ÖĞRENCİLERE MUJDE.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanlığı tarafından “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi E- İnsan Dijital Platformu Tanıtımı” etkinliği gerçekleştirildi. 

Etkinlikte konuşan Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, “18 Ocak 2023 tarihinde başvurusu sona erecek Ulusal Staj Programı iyi anlaşılmamış. Fakülte fakülte gezip öğrencilere bunu anlatacağız. Bu gerçekten çok önemli. Hangi bölümden mezun olursanız olun bir kamu sektöründe staj imkanı bulmak önemli. Artık öğrencilerimize asgari ücret ödenecek. Asgari ücret ödenerek bu staj programına dahil olacaksınız” dedi.

Erdal Akar konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; İslami İlimler Fakültesi Dekanı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Güler, AKÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, Rektörlük Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sadık Sarısaman ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyza Kurnaz Şahin ile birlikte öğrenciler katıldı. Konferansın açış konuşmasını yapan Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin, üniversiteyi bitirmenin önemli bir şey olduğunu ama esas meselenin ondan sonra başladığını belirtti. Açış konuşmasının ardından Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar’ın “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi E- İnsan Dijital Platformu Tanıtımı” konulu konferansına geçildi. 18 Ocak 2023 tarihinde başvurusu sona erecek Ulusal Staj Programı hakkında bilgiler veren Gürpınar,

 “18 Ocak 2023 tarihinde başvurusu sona erecek Ulusal Staj Programı iyi anlaşılmamış. Fakülte fakülte gezip öğrencilere bunu anlatacağız.

 Bu gerçekten çok önemli. Hangi bölümden mezun olursanız olun bir kamu sektöründe staj imkanı bulmak önemli. Artık öğrencilerimize asgari ücret ödenecek. Asgari ücret ödenerek bu staj programına dahil olacaksınız. 

Yaklaşık 8 farklı dönem içerisinde size teklifler gelecek ve bu teklifleri değerlendirerek bunlara müracaat edeceksiniz. Bunlara müracaat edebilmek içinde 2-3 veya 4. sınıflarda olmanız ve 2.00 ortalamayı tutturmanız yeterli. Örgün eğitimde 1. sınıf öğrencileri hariç bütün öğrencilere bu imkan sunuluyor” dedi.

AKÜ İLE İŞKUR İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin 6 başlığa önem verdiği belirten Gürpınar, başlıklar altında GİKAM’ın çalışmalarını şu şekilde anlattı: “Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından 6 başlık önemli. Bunlar; Kariyer Planlaması, Yetenek Kapısı, Yetenek Kapısı Giriş, İŞKUR Kampüs Çalışmaları, Bölgesel Kariyer Fuarları ve Kariyer Kapısı; bu başlıklar Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin üzerinde önemle durduğu konular. Kariyer Planlama dersinin 1. sınıflara mutlaka verilmesini Cumhurbaşkanlığının YÖK’e tavsiyesidir.

 Kariyer Planlama dersinde teknik beceri ve sosyal beceriden bahsediyoruz.

 Biz işin sosyal beceri kısmındayız.

 Yetenek Kapısına bütün öğrencilerimizi akredite edeceğim. İki yıldır bizim İŞKUR Kampüste çalışmalarımız var. 

İŞKUR ile imzaladığımız protokolle öğrencilerimize İŞKUR’da bir eğitim veriyoruz. İş kulübü eğitimimiz var. 

1 Martta İKAF 23’e gidiyoruz. Biz paydaşıyız. Eskişehir’de yaklaşık 500 bin öğrencinin paydaşı olduğu 11 üniversitenin buluştuğu bir fuar var

. Türkiye’de 11 bölgede buluşulacak. Bizim bölgemiz Eskişehir bölgesidir. Yetenek Kapısından müracaat eden her arkadaşımızı biz buraya fuara götüreceğiz.” Konferans, soru cevabın ardından Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürsoy Şahin’in GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar’a teşekkür belgesi takdim etmesiyle sona erdi.


Anahtar Kelimeler: YAPAN ÖĞRENCİLERE MUJDE.
Perşembe 22.3 ° / 10.6 °
Cuma 21.6 ° / 8.6 °
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °