A G C. Başkanı İsmail Akar, 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Akar, 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Gündem 13.02.2024 11:32:00 0
A G C. Başkanı İsmail Akar, 13 Şubat Dünya Radyo Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.


“Türkiye’de yüzlerce yerel, bölgesel ve ulusal radyo bulunuyor” diyen Akar, “Ülkemizde binlerce yaygın ve yerel bazda radyocu yer alıyor. Yüzlerini görmüyoruz.

 Sadece sesleriyle onları tanıyoruz. Her yerde, her zaman bir dost gibi bizimle konuşuyor, her anımızda yanımızda oluyorlar. Sesleri bazen araçta, bazen mutfakta bir dost ses olarak yankılanıyor. Medyanın görünen yüzü televizyonlar ve gazeteler. Ancak her ne kadar görünen bir yüz olmasa da radyolar yaşantımızın vazgeçilmezidir. 

Radyoculuk aslında bir tutkudur. Sahibi de çalışanı da ekonomik beklentileri sonraya bırakmıştır.” ifadelerini kullandı.
“Radyolar halkın sesidir”
“Geniş kitlelere ulaşan en büyük iletişim aracı olan radyolar yalınlığıyla da halkın sesidir” değerlendirmesini yapan Akar, “ Günümüzde radyolar telif ücretlerini ödemekte zorlanmaktadır. Alınan reklamlardan RTÜK payı ödeniyor. 

KDV’si, Kurumlar vergisi, Stopajı var. Personel ücreti, cihazların bakım onarımı ve benzeri giderleri karşılaması günümüzde çok zor.

 Radyolar bu ortamda ayakta kalmakta zorlanıyor. En kısa zamanda telif haklarının radyoların gelirine göre yeniden düzenlenmesi lazım. Radyoların resmi ilanlardan pay almaları sağlanmalıdır. 

KDV oranı inmelidir. Bu vesile ile radyolarda çalışan tüm arkadaşlarımızın, meslektaşlarımızın bu gününü kutluyorum.” Şeklinde değerlendirmede bulundu.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °