AFSÜ Eczacılık Fakültesi'nde düzenlenen "Mesleğimizi Tanıyalım" seminerinde uzmanlar genç eczacılara bilgi verdi

AFSÜ Eczacılık Fakültesi'nde düzenlenen "Mesleğimizi Tanıyalım" seminerinde uzmanlar genç eczacılara bilgi verdi

Saglik 22.12.2023 13:38:00 0
AFSÜ Eczacılık Fakültesi

AFSÜ Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen "Mesleğimizi Tanıyalım" seminerine konuk olarak katılan Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Hakan Demir, öğrencilere alanda uzmanlaşma fırsatları hakkında bilgi verdi. Tıp Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen etkinliğe AFSÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Feyza Erdoğmuş, Fakülte Sekreteri Yasemin Balta, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 Eczacılığın önemine değinen Demir, mesleğin dürüstlük, asalet, alçak gönüllülük, sorumluluk ve herkesle ayrım yapmadan hizmet etmeyi gerektirdiğini vurguladı. Eczacı odasının tarihçesi ve kuruluş amacı hakkında bilgi veren Demir, meslekteki zorluklar ve fırsatlar hakkında da konuştu. 

Etkinliğin soru cevap bölümünde öğrenciler, fitofarmasi ve klinik eczacılık uzmanlığı gibi konular hakkında sorular yönelttiler. 

Demir, Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS), yardımcı eczacılık sistemi, ilaç firmaları, araştırma-geliştirme sahasındaki çalışma imkanları ve hastane eczacılığı hakkındaki görüşlerini içtenlikle cevapladı. Ayrıca, yeni mezunlara ilaç sektöründe daha fazla yer almalarının önemine değinen Demir, akademik kariyer yapmak isteyenlere de yüksek lisans ve doktora programlarının ciddi fırsatlar sunduğunu dile getirdi. Konuşmasının sonunda AFSÜ Eczacılık Fakültesini tercih eden öğrencileri tebrik eden Demir, Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak fakültenin kuruluşundan bu yana verdikleri desteklerin devam edeceğini belirtti. Seminer, Dekan Prof. Dr. Cengiz Sarıkürkcü tarafından konuğa teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi. #AFSÜ #Eczacılık #Seminer #Meslek #Araştırma


Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °