AFSÜ Tıp Fakültesi'nde İntörn Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi.

AFSÜ Tıp Fakültesi'nde İntörn Oryantasyon Programı Gerçekleştirildi.

Gündem 2.07.2023 17:28:13 0
AFSÜ Tıp Fakültesi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Tıp Fakültesi, 19-20 Haziran 2023 tarihlerinde düzenlenen intörn oryantasyon programıyla yeni bir eğitim dönemine başladı. Program, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necip Becit'in açılış konuşmasıyla başladı. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Çiğdem Özer Gökaslan ise mevzuat ve intörnün rol ve sorumlulukları hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin Yılmaz da hekimin yasal sorumluluklarını konu alan bir sunum yaptı.

Program kapsamında, öğrencilere "Hastane Bilgi Yönetim Sistemi", "Hasta-Hekim İlişkisi", "Hasta Hakları ve Güvenliği", "Kan Transfüzyonunda ve Laboratuvara Örnek Gönderiminde Dikkat Edilecek Hususlar", "Hastane Enfeksiyon Kontrol Politikaları" gibi konularla ilgili eğitimler verildi.

İkinci gününde ise Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, mezuniyet sonrası Sağlık Bakanlığı ile ilgili prosedürler hakkında açıklamalarda bulundu ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

AFSÜ Tıp Fakültesi'nin 2023-2024 Akademik Yılı Oryantasyon Programı, intörn temsilcisi seçimiyle sona erdi. Mehmet Ali Aymaz, intörn temsilcisi olarak seçildi.

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °