AFSÜ ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Onkoloji Hastalarında Ortak Faaliyete İmza Attı

AFSÜ ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Onkoloji Hastalarında Ortak Faaliyete İmza Attı

Egitim 9.12.2023 11:46:15 0
AFSÜ ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Onkoloji Hastalarında Ortak Faaliyete İmza Attı
AFSÜ Hastanesi ve Afyonkarahisar Devlet Hastanesi, Afyonkarahisar'daki onkoloji hastalarının tıbbi görüntüleme, tanı ve tedavi işlemleri konusunda ortak faaliyet yürütmek için "Birlikte Kullanım Protokolü" imzaladı. Bu protokol kapsamında AFSÜ akademisyenleri, hastaların PET/CT ve Gama Kamera Sistemi ile görüntüleme işlemlerini ve raporlamasını Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirecek.

Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, bu protokolün Türkiye'de gerçekleştirilen ilk iş birliği olduğunu belirtirken, Sağlık Bakanlığına ait bir kurum ile AFSÜ'nün ilgili birimlerinin birlikte kullanımını sağlayan protokolün, eğitim, araştırma ve sağlık hizmet sunumu için gerekli kaynakların ortaklaşa kullanılmasını hedeflediğini ifade etti. Okumuş, bu iş birliğiyle Afyonkarahisar'daki onkoloji hastalarına daha verimli bir sağlık hizmeti sunulacağını vurguladı.

Bu uygulama, kamuda kaynakların etkin kullanımına örnek olacak bir çalışma olarak değerlendirilmektedir. Devlet Hastanesi tarafından sağlanacak olan cihaz altyapısı, AFSÜ hocaları tarafından kullanılacak. Bu sayede hastalara ihtiyaç duydukları tıbbi hizmetler, daha hızlı ve eksiksiz olarak sunulabilecektir.

PET/CT, bir nükleer tıp yöntemi olan PET (Pozitron Emisyon Tomografisi) cihazı ile bilgisayarlı tomografi (CT) birleşimiyle elde edilen bir görüntüleme sistemidir. Bu sistem, çeşitli kanser türlerinin teşhis, evrelendirme ve tedaviye cevap değerlendirmesi gibi amaçlarla kullanılmaktadır. Gama Kamera Sistemi ise kardiyovasküler sistem, iskelet sistemi, tiroit, paratiroit ve diğer endokrin organlar, genito-üriner sistem, gastrointestinal sistem, pulmoner sistem, santral sinir sistemi, enfeksiyon ve inflamasyon görüntülemelerinde kullanılmaktadır.

Protokol, Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz tarafından imzalandı. #AFSÜ #Afyonkarahisar #DevletHastanesi #onkoloji

Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °