AFSÜ'de Eczacılık Günü Kutlaması Yapıldı.

AFSÜ'de Eczacılık Günü Kutlaması Yapıldı.

Gündem 18.05.2023 11:24:59 0
AFSÜ
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde, Türkiye'de akademik eczacılık eğitiminin başladığı 14 Mayıs 1839 tarihinin 184. yıl dönümü kutlandı. Eczacılık Fakültesi tarafından Tıp Fakültesi Mavi Salon'da düzenlenen etkinlikte Rektör Nurullah Okumuş, Tıp Fakültesi Dekanı Necip Becit, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Nurnehir Baltacı Bozkurt, Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, Bursa Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Gökçen Söker, öğretim üyeleri ve öğrenciler yer aldı.

Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Eczacılık Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mehmet Sancak günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Ardından AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümü öğrencileri bir müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Rektör Nurullah Okumuş, eczacılık mesleğinin çok yönlü boyutlarına dikkat çekti. Eczacının bir psikolog, sağlık danışmanı gibi bireylere hizmet verdiğini ve onları yönlendirdiğini, bir kimyager gibi farmasötik biliminin her noktasına hâkim olduğunu, ilaçların yan etkileri ile vücuttaki fizyolojik etkilerini bilmek zorunda olduğunu ve aynı zamanda bir araştırmacı olduğunu belirtti. Okumuş, eczacılığın uluslararası ve hukuki boyutlarını da bilmek gerektiğine vurgu yaptı.

Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı Nurnehir Baltacı Bozkurt, Rektör Okumuş'a, Afyonkarahisar Eczacı Odası'na ve Bursa Ecza Kooperatifi'ne teşekkür etti. BEK Yönetim Kurulu Üyesi Gökçen Söker, kooperatif olarak meslek bileşenlerinin düzenlediği faaliyetlere katkı sunmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Alper Pehlivanlı, eczacıların varlığının birinci basamak sağlık hizmetinin verilmesinde en önemli etken olduğunu ifade etti ve eczacıların pandemi dönemi ve deprem felaketinde en ön saflarda yer aldıklarını söyledi. Kendisinin de ülkemizin daha güzel bir geleceğe kavuşabilmesi için eczacıların daha çok yer alması gerektiğini belirtti.

Programın sonunda katılımcılara Teşekkür Belgeleri verildi ve hatıra fotoğrafı çekildi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °