Afyokarahisar’da Tanıtım Yetersiz mi ?

Afyokarahisar’da Tanıtım Yetersiz mi ?

Siyaset 30.01.2023 15:19:00 0
Afyokarahisar’da Tanıtım Yetersiz mi ?

Afyokarahisar’da Tanıtım Yetersiz mi ?

 

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası programında Afyonkarahisar’ın tanıtımı için yapılması gerekenler konuşuldu. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim katıldı.

 

Öğrenci Turizm Elçisi olmalı

Okulların ara tatile girmesiyle ilimizdeki termal otellerin doluluk oranının yüzde 95’lere ulaştığını söyleyen Gazeteci İsmail Akar şunları kaydetti: “Termal otellere gelen konuklara ilimizin tanıtımıyla ilgili bazı çalışmalar yapılıyor. 

Çeşitli tanıtım kitapçıkları veriliyor ve Karavan Festivali gibi etkinlikler düzenleniyor. Yoğun bir tanıtım çalışması var ama bu yeterli mi? Bunun üzerine düşünmeliyiz. 

Gelen konuklar otellerde termalden faydalanıyor ama başka aktiviteler de düzenlemek lazım. İnsanlar genelde otelden çıkmıyor. Bence ilimizdeki üniversitelerden mezun olan öğrencileri gönüllü turizm elçisi yapmalıyız. Bunun için de onlar okurken onlara güzel yaklaşmalıyız. Maalesef ekşi sözlük gibi yoğun olarak öğrencilerin yazdığı sitelerde ilimizle ilgili olumsuz görüşler yazılıyor. Bunun düzeltilmesi lazım. Öğrenciler sadece ekonomik getiri olarak görülmemeli”

 

Tur operatörleri lazım

Termal otellere gelen konukların büyük bölümünü ailelerin oluşturduğunu belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Genelde gelen konuklar 3-4 gün kalıyor. Aileler otel seçerken çocuklarının iyi vakit geçireceği aktiviteleri olan otelleri seçiyor. Otellerimizde de böylesi aktiviteler düzenleniyor. Ülkemizin ilk beş yıldızlı termal oteli ilimizde açıldı. O tarihte birçok şehrimizde beş yıldızlı otel yoktu. İlimize termale gelenleri gezdirmeli, ilimizi tanıtmalıyız. Afyon’un 7 harikası belirlenmeli. Bu 7 harikaya turlar düzenlenmeli. İlimizde böyle hizmet veren acente maalesef yok. Tur operatörleri lazım. Şu anda termallerde kalan yaklaşık 10 bin konuk var. Bu kişilere ilimizi tanıtmalıyız” dedi.

 

Zihinsel altyapı şart

“Tur rehberleri bir otele giderek bana müşterilerinizi verin, onlara Afyon’u gezdireceğim dese buna oteller izin verir mi?”diyen Gazeteci Polat Yılmaz, “İlk önce zihinsel altyapı oluşturmalıyız.

 İlimizin tanıtım eksikliğini fark eden kişi sayısı bence az. İlimiz karayollarının kavşağı konumunda. İlimizden geçenleri Afyon’a çekebilmeliyiz.

 Bununla ilgili çalışmalar yapılmalı. Mesela Belediye Yukarı Pazar’a bir No 03 Cafe açabilir. Oraya gidenler araçlarını park edebilecek, güvenli bir yer bulabilmeli. Eğitimde başarısızız diyerek giden Milli Eğitim Müdürünü eleştirdik.

 Ama Kültür ve Turizm Müdürümüz çok mu başarılı? İlimizin güzelliklerini gösterecek olan turu Kültür ve Turizm Müdürlüğü organize etmeli. Eskiden böyle bir tur otobüsü vardı. Şimdi bu otobüs nerede?” diye sordu.

 

Öğrencilere iyi ev sahipliği yapmıyoruz

İlimizde turizme dair birçok şeyin yapılabileceğini söyleyen Gazeteci Ahmet Tunca, “Afyonkarahisar, kurtuluşun kazanıldığı, Cumhuriyetin kurulduğu topraklar. Bunu hepimiz söylüyoruz.

 Ama tarih turizmiyle ilgili yeterli tanıtım yapılmadı. Kocatepe’yi Çanakkale gibi yapamadık.

 Çanakkale’ye yıllık yaklaşık 3 milyon turist gidiyor. Elbette Çanakkale tarihimiz açısından çok önemli.

 Ancak Kocatepe’de çok önemli. Kocatepe’ye çıktığınızda size o bölgeyi, tarihte yaşananları anlatacak bir rehber yok. Orda mutlaka alan rehberleri olmalı. Soğuk havalarda sığınılacak bir bina yok. Böylesi bir alan oluşturulmalı. Termale gelenleri Afyon il merkezine çekebilmeliyiz.

 Esnaf bundan faydalanmalı. İl merkezindeki trafik sorunu çözülmeli. Üniversitede okuyan öğrencilere iyi ev sahipliği yapmalı ve onların ilimizden iyi şekilde ayrılmalarını sağlamalıyız” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: Afyokarahisar’ Tanıtım Yetersiz ?
Cuma 21.5 ° / 7.4 °
Cumartesi 17.6 ° / 5.7 °
Pazar 18.7 ° / 3.8 °