Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğrencilere afet yönetimi eğitimi verildi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde öğrencilere afet yönetimi eğitimi verildi.

Gündem 9.01.2024 16:09:06 0
Afyon Kocatepe Üniversitesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alanında eğitim gören son sınıf öğrencileri, "Afetler ve Afet Yönetimi" konulu derslerinin son oturumunu gerçekleştirdi. Ders, Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde yapıldı.

Dersi veren profesyonel kadro arasında, öğretim üyesi Prof. Dr. Hakkı Yazıcı ve İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan yer alıyordu. Buldan, Afet Yönetimi eğitimi sırasında 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremi gibi ciddi felaketlere ilişkin deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Halkla İlişkiler Birim Amiri Vahit Yıldız da eğitim sırasında arama-kurtarma çalışmalarındaki tecrübelerinden ve edindikleri anılardan bahsetti. Eğitim Uzmanı Uğur Çetinkaya ise, afet bilincinin önemini vurgulayarak afet farkındalık eğitimi verdi.

Öğrencilere teorik derslerin yanı sıra afet yönetim merkezi, 112 acil çağrı merkezi ve arama kurtarma ekipmanlarının yanı sıra köpekli arama timlerinin sahadaki operasyonları gibi pratik ve canlı örnekler gösterildi. Bu sayede öğrenciler, afet anında hızlı ve etkin müdahale becerilerini geliştirmek için önemli bilgiler edindiler.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin uygulamalı eğitim anlayışının, öğrencilere gerçek hayatta karşılaşabilecekleri zorlu durumlar için önemli donanımlar kazandırdığı düşünülüyor. Afet yönetimi gibi kritik bir konuda farkındalığın ve pratik becerilerin artırılması, toplumun genel afete hazırlık seviyesini yükseltmekte büyük önem taşıyor.

#AfyonKocatepeÜniversitesi #Afetler #AfetYönetimi #Eğitim

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °