Afyon Lisesi öğrencileri depremzedelere yardım eli uzattı.

Afyon Lisesi öğrencileri depremzedelere yardım eli uzattı.

Gündem 11.05.2023 10:56:25 0
Afyon Lisesi öğrencileri depremzedelere yardım eli uzattı.
Afyon Lisesi öğrencileri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında deprem sonrası etkilendiğini gördükleri vatandaşlara yardım etmek adına bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Bu kapsamda öncelikle deprem bölgesinden okula nakil olan öğrencilerin ihtiyaçları karşılandı. Proje öğrencileri ve Değerler Kulübü danışman öğretmenleri Arif Okumuş ve Fatma Türk, depremden etkilenen okul velilerinin yaşadığı KYK Çiğiltepe Kız Öğrenci Yurdu'na ziyarette bulundu.

Okul yöneticileri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, rehberlik öğretmenleri ve okul aile birliği başkanının katılımı ile bir yemekli program düzenlenerek depremden etkilenen öğrenciler ve ailelerine destek olundu. Proje öğrencileri ve Onur Kurulu öğrencilerinin koordinasyonu ile tüm sınıf seviyelerinde bir kermes düzenlenerek elde edilen gelirler, Kahramanmaraş Fatih Anadolu Lisesi'nin kardeş okuluna yapılacak kırtasiye ve ihtiyaç malzemeleri gibi farklı yardımlar için kullanılacak.

Mayıs ayının sonunda Afyonkarahisar Milli Eğitim'in koordinasyonuyla kardeş okullara malzemelerin nakledileceği açıklandı. Bu proje, öğrencilerin toplumsal sorumluluk bilincini artırmak ve depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir adım olarak görülmektedir.

Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °