Afyon Şoförler Odası Başkanı Karataş’tan M,T,S plakaları ile ilgili açıklamalarda Bulundu

Afyon Şoförler Odası Başkanı Karataş’tan M,T,S plakaları ile ilgili açıklamalarda Bulundu.

Gündem 1.12.2023 09:10:00 0
Afyon Şoförler Odası Başkanı Karataş’tan M,T,S plakaları ile ilgili açıklamalarda Bulundu

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Karataş, 30 Kasım Dünya Şoförler Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, Afyonkarahisar Şoförler Odası'nın iki bin üyeden oluştuğunu ve sekiz meslek grubunu temsil ettiklerini ifade etti.


Belediyeleri esnafı mağdur ediyor
Her meslek grubunun kendi sıkıntıları olduğunu belirten Karataş, bu sorunları anlatmak için günlerce konuşsalar bile ancak kendilerini ifade edebileceklerini söyledi. Karataş, 1986 yılında önceki cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başbakanlığı döneminde mülkiyet hakkı verilen MTS plakalarının şoför esnafına yapılan bir hak olduğunu vurguladı.
Ancak bu plakaların mülkiyet hakkının süresiz olduğunu belirten Karataş, birçok belediyenin bu konuyu yanlış yorumladığını ve esnafı mağdur ettiğini kaydetti.

 Karataş, belediye meclislerinde büyük mücadele verdiklerini ve başarı sağladıklarını ifade ederek, şimdi ise milletvekillerinin desteğiyle bu sorunun çözülmesi için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.


Vekiller seferber oldu
Karataş, Afyonkarahisar Milletvekillerinin duruma seferber olduklarını ve çalışmaların başladığını belirtti. Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun taksici, dolmuşçu ve otobüsçü esnafının mülkiyet sorunuyla ilgili bir çalışma başlattığını aktaran Karataş, bu çalışmanın esnafı tedirgin eden durumu ortadan kaldıracağını ve kaliteli hizmet vermelerine olanak sağlayacağını ifade etti.
Karataş, bu konuda gösterdikleri mücadelede esnafla, derneklerle ve kurumlarla ortak çalışma yaptıklarını ve Ankara'da temaslarda bulunduklarını söyledi. Karataş, bu konuda Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu ile İçişleri eski Bakanı Süleyman Soylu’yla yapılan görüşmelerin sonuç verdiğini ve tedirginliğin kısa sürede ortadan kalkacağına inandığını belirtti.

Ticari taksilerle ilgili güzel haber aldık
Karataş, ticari taksilerle ilgili olarak da olumlu bir haber aldıklarını söyledi. Sayıştay'ın raporunda ticari taksilerle ilgili benzer sorunları tespit ettiğini ve Afyonkarahisar Yerel Mahkeme'nin geriye işletilemez kararı verdiğini belirten Karataş, bu konuda yapılan itirazlar sonucunda İstinaf Mahkemesi'nin taksici esnafını haklı bulduğunu ve hukuka aykırı olan uygulamaların durdurulmasına karar verdiğini ifade etti.

 Karataş, bu sürecin Danıştay'da da olumlu sonuçlanmasıyla sorunun tamamen ortadan kalkacağını ve esnafın mağduriyetinin sona ereceğini söyledi. Karataş, bu konuda geçmiş bakan ve komisyon başkanının sözlerinin havada kalmayacağına inandığını vurguladı.

Kamyon Garajı’nda son durum
Afyonkarahisar Kamyoncular Garajı ile ilgili sıkıntısı olduğuna dikkat çeken Karataş, esnaf ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’i ziyaret ettiklerini ve konuyu kendilerine ilettiklerini ifade etti. Başkan Zeybek’in güzel bir yer tasarladığını söyleyen Karataş, “Belediye meclisinden geçti.
Altı bakanlıktan yer tahsisi yapıldı. 23 bin 700 metrekare Çevre Yoluna cephe 80 araçlık bir TIR garajı ve kamyoncular terminali ihalesi yapılmak üzere tüm tahsisi yapıldı. Bunu da inşallah kısa zamanda ihalesi yapılır.
Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin programında proje tanıtımında kamyon garajı olarak da tanıttık. Kamyon Garajına tırlar kamyonlar şehir içinde kaldığı için giriş çıkışda zorlanıyor ve bu tür işletmeler çevre illerde olduğu gibi devlet eliyle yapılması gerekiyor inşallah tahsis edilen Kamyon Garajına Esnafımız kısa sürede kavuşacaktır” dedi


Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °