Afyon'da Rahvan At Pisti İnşası Sürüyor!

Afyon'da Rahvan At Pisti İnşası Sürüyor!

Gündem 31.05.2023 14:06:10 0
Afyon
Afyonkarahisar Belediyesi, Türkiye'nin birçok ilinden rahvan at yarışçılarını misafir edebilecek Rahvan At Pisti projesinde çalışmalarına devam ediyor. Geleneksel spor dallarından biri olan rahvan at yarışçılarının bir araya geleceği yatırımda inşa çalışması, %80 seviyesine ulaştı. Bu projelerden biri olan Rahvan At Pisti, Spor şehri Afyonkarahisar'da gerçekleştirilecek Geleneksel Rahvan At Yarışları Koşusu ve atlı okçuluk gösterileri gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ertuğrulgazi Mahallesi'nde yapımına devam edilen bu tesisin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.

Başkanımız Mehmet Zeybek, Rahvan At Pisti inşaatının yerinde incelenmesi için bir inceleme gezisi gerçekleştirdi. Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş, Fen İşleri Müdürü Onur Sadioğlu ve teknik ekibi de yanında olan Zeybek Başkan, çalışmaları denetledi. Mehmet Zeybek, projeleri Afyonkarahisar'a kazandırmaya devam edeceklerini söyledi. Rahvan at binicileri ile seçim sırasında bir araya geldiklerinde, "Profesyonelce ve yeterli düzeyde yarışların yapılabileceği bir alanımız yok, bize yardımcı olur musun Sayın Başkanım? Afyon'a da rahvan at pisti yapar mısınız?" dediklerinde "İnşallah" dediğini hatırlattı. Şu anda projenin çalışmalarının hızla devam ettiğini ve çalışmaların kısa sürede tamamlanarak ata sporlarının tamamının yapılabileceği kompleks bir yapı haline getirileceğini belirtti. Afyon'u bir spor şehri olarak nitelendirdiklerini ve tamamlandıktan sonra sportif etkinlikleri çeşitlendirecek bir projeye daha kazandırmış olacaklarını sözlerine ekledi.

600.754,64 metrekare parsel alana sahip olan bu tesis, 6 bin 670 metre kapalı alan, 53304 r-n2 hipodrom pisti ve otoparktan oluşuyor. 37 adet box, 564 kişilik tribün, atların barınma ve bakım alanları, antrenör at çalıştırma alanı, ısınma koşu pisti, nalbanthane, personel odası, malzeme/samanlık odası, kafeterya ve otopark gibi çeşitli alanlara sahiptir. Ata sporları için uygun bir yapıyla, Afyonkarahisar'da salonda yapılan uzun yol dahil tüm rahvan at yarışları yapılabilir hale gelecek.

Anahtar Kelimeler: afyon'da rahvan at pisti inşası sürüyor!
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °