Afyon'da Toprak Bayramı ve Çölleşmeyle Mücadele Etkinliği Yapıldı.

Afyon'da Toprak Bayramı ve Çölleşmeyle Mücadele Etkinliği Yapıldı.

Gündem 20.06.2023 15:05:24 0
Afyon
Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Mühendisleri Odası, 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele ile 18 Haziran Toprak Bayramı'nı kutlamak için bir etkinlik programı düzenledi. Bu programa ilgili teknik personeller ve diğer kurumların personelleri de katıldı.

Etkinlik kapsamında, farkındalık yaratmak amacıyla 19 Haziran 2023 tarihinde, iyi nitelikli tarım arazilerinin yoğun olarak bulunduğu Salar, Karaaslan ve Sülümenli tarım arazileri ile daha sınırlı tarım uygulamalarının yapıldığı Kışlacık ve Büyük Kalecik/Kocatepe tarım arazilerine teknik gezi düzenlendi. 30 kişilik teknik çalışma ekibi, mutlak tarım alanlarındaki ürün deseni uygulamaları, bu alanlar üzerindeki amacı dışında kullanıma yönelik baskı ve tehditler ile daha küçük marjinal alanlardaki tarım uygulamaları hakkında bilgilendirildi.

Teknik gezi sonunda, "Cumhuriyetin Kazanıldığı Topraklar" anısına Kocatepe'de Atatürk'ün huzurunda, günün anlam ve önemine dair fotoğraf çekimleri yapıldı. Bu etkinlikle, toprağın önemi ve korunmasının hayati önemi vurgulanarak çevre bilinci oluşturulması amaçlandı.

Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °