Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, öğrencilere yemek yapmayı öğreten "Ninemin Tarifleri Atölyesi" projesini başlattı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, öğrencilere yemek yapmayı öğreten "Ninemin Tarifleri Atölyesi" projesini başlattı.

Yasam 18.12.2023 13:35:57 0
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, öğrencilere yemek yapmayı öğreten
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, öğrencilere yemek yapmayı öğretmek için "Ninemin Tarifleri Atölyesi" projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, yurtlarda kurulan mutfaklarda öğrenciler, geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini kendi elleriyle hazırlama imkanı buluyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Ninemin Tarifleri Atöylesi projesi Afyonkarahisar'da uygulanmaya başlandı. Projenin amacı geleneksel Türk mutfağının lezzetlerini yeni kuşaklara aktarmak, öğrencilerin kendi yemeklerini pişirme becerilerini geliştirmek ve onlara sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak. Proje kapsamında, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlarda kurulan mutfaklarda öğrenciler, deneyimli şefler eşliğinde yemek yapmayı öğreniyor. Öğrenciler, çoban kavurma, mercimek köftesi, un helvası gibi geleneksel Türk mutfağının sevilen lezzetlerini kendi elleriyle hazırlıyor. Projenin faydalı olduğunu belirten öğrenciler, yemek yapmanın püf noktalarını öğrendiklerini ve kendi yemeklerini pişirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ediyorlar. Yurtların sadece barınma yeri olmadığını belirten Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, "Öğrencilerimize sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri gerçekleştirebilmeleri için her türlü imkanı sağlıyoruz. Bu proje ile de öğrencilerimizin Türk mutfağını tanımalarını ve yemek yapmayı öğrenmelerini istedik. Tüm öğrencilerimizi bu tür projelere katılmaya davet ediyorum" dedi. Ninemi Tarifleri Atölyesi, öğrencilerin yurtlarda geçirdikleri süreyi daha verimli ve keyifli hale getirmeye yardımcı oluyor. Ayrıca, öğrencilerin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına ve geleneksel Türk mutfağına olan ilgilerini artırmalarına katkı sağlıyor.

#Afyonkarahisar #GençlikveSpor #İlMüdürlüğü #NineminTarifleriAtölyesi #yemek #Türkmutfağı #öğrenciler #projeler #sağlıklıbeslenme #yurtlar #sosyalkültürelfaaliyetler #öğrenme #şişmanlama #afyonkarahisargencsporil #hayatagecirme #yemekyapma #keşfet #verimlisüreği #keyiflihale #gelenekseltürkmutfağı #alışkanlıklar #ilgiler #tolgaozkuldticaret

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °