Afyonkarahisar İl Nüfus İşleri'nden Yenilikçi ve Hızlı Hizmet

Afyonkarahisar İl Nüfus İşleri'nden Yenilikçi ve Hızlı Hizmet

Gündem 29.12.2023 14:00:14 0
Afyonkarahisar İl Nüfus İşleri
Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, vatandaşlara hizmetlerini insan odaklı ve yenilikçi çalışmalar ile sürdürmektedir. 2023 yılında kimlik kartı değişimi, pasaport, nüfusmatik ve evde nüfus hizmetleri gibi işlemler, vatandaşların işlerini kolaylaştırarak hızlandırmaktadır.

Nüfus iş ve işlemleri, geçmişten günümüze birçok değişiklikle birlikte yenilikçi ve teknolojik yöntemlerle yürütülmektedir. İçişleri Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Valilik tarafından koordine edilen çalışmalar, Yalınlaşma, Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS), Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS), Dijital Arşiv Projesi (DAP), Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS), Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Değerlendirme Sistemi (NVİDES), e-Vatandaşlık Sistemi (EVS), Adres Kayıt Sistemi (AKS) ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (T.C.K.K.) projeleri ile gerçekleştirilmektedir. Bu projeler sayesinde nüfus işlemleri hem hızlanmış hem de yüzde 32 oranında azalma yaşanmıştır.

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, pasaport ve sürücü belgesi gibi işlemleri için vatandaşlara hizmet sunmaktadır. Vatandaşlar, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü hizmetleri arasında yer alan 62 farklı işlemi e-devlet üzerinden yaparak daha hızlı hizmet alabilmektedir.

İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, 2023 yılında 668 bin 787 kimlik kartını yeni tip kimlik kartına dönüştürme başarısı göstermiştir. Ayrıca 194 bin 596 sürücü belgesi de yenilenerek yüzde 76'lık bir değişim sağlanmıştır. Pasaport değişimi ve diğer nüfus işlemleri ile toplamda 125 bin 898 işlem gerçekleştirilmiştir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, Adreste Nüfus Hizmeti kapsamında kahraman şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz, hastalar, yaşlılar, engelliler ve cezaevi hükümlülerine hizmet sunmaktadır. Merkez ilçe ve 17 ilçe nüfus müdürlüğü tarafından toplamda 735 vatandaşa evlerinde hizmet verilmiştir.

Nüfusmatik ile de vatandaşlar T.C. kimlik kartı başvurusu ve işlemleri, kimlik kartına e-imza ve sürücü belgesi yükleme, sürücü belgesi başvurusu, adres beyanı gibi işlemleri yapabilmektedir. İl merkezi, Sandıklı ve Emirdağ ilçelerinde bulunan Nüfusmatik ile toplamda 11 bin 345 işlem gerçekleştirilmiştir.

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü personeli, hizmet içi eğitim programları ile çeşitli konularda eğitim almışlardır. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Müftülüğü, Afyonkarahisar Barosu ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çeşitli konularda eğitimler verilerek personelin farkındalığı artırılmıştır.

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, son 3 yılda hatıra ormanları oluşturarak şehrin yeşillenmesine katkı sağlamıştır. Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında dikilen fidanlarla 2021'de 2 bin 53, 2022'de 2 bin 71 ve 2023'de 2 bin 453 fidan toprakla buluşturulmuştur. #Nüfusİşleri #Afyonkarahisar #Vatandaşlıkİşleri

Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °
Pazartesi 16 ° / 6.4 °