Afyonkarahisar Kendin Yap Derneği, Dil Edinimi Sempozyumu'nda mesleki eğitim konusunu ele aldı.

Afyonkarahisar Kendin Yap Derneği, Dil Edinimi Sempozyumu'nda mesleki eğitim konusunu ele aldı.

Egitim 22.12.2023 16:10:00 0
Afyonkarahisar Kendin Yap Derneği, Dil Edinimi Sempozyumu

Afyonkarahisar Kendin Yap Derneği, Mesleki Eğitim Küçük Ölçekli Ortaklıklar projesi kapsamında Dil Edinimi temalı bir sempozyumun açılış programını düzenledi. Açılış programına Afyonkarahisar Valisi Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, önceki dönem Afyonkarahisar Milletvekili ve 60. Hükümette Çevre ve Orman Bakanlığı; 61. 62. 63. 64. ve 65. Hükümetlerde ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevinde bulunan Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlığımız Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Sayın Fethullah Güner, İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mevlüt Çınar ve sempozyumda bildirilerini sunacak öğretmenlerimiz katıldı.

Kendin Yap Derneği, sadece çocukları geleceğe hazırlayan bir anlayışla hareket etmekle kalmaz, aynı zamanda öğretmenlerin bugüne kadar yaptığı çalışmalara da destek verir. Bu çerçevede, konuşma ve ikinci dil öğrenme güçlüğü ile mücadelede yeni bir adım atıldı. Kendin Yap Atölyesi, çocukları hızla gelişen ve değişen teknolojiye hazırlarken, gelecekte yaşanabilecek sorunlara da çözümler bulmak için farklı projelere de odaklanmaktadır. Bu projelerden biri, İstanbul Gelişim Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Erasmus projesidir (2021-2-TR01-KA210 VET-000048480 No'lu Open Source Dijital Mesleki Eğitim Merkezi). Sempozyumda, Mesleki Dil Edinimi alanında çocuklarımızın ve toplumun sorunlarına çözüm sunan bir çalışma ile 7 farklı dilde 20 meslek alanında dil edinimi sağlandığı bir proje de tanıtıldı.

Konferansta, proje tanıtım sunumlarının yanı sıra proje ortakları ve Gaziantep, Muğla, Manisa, İstanbul, Tokat, Samsun, Konya, Çorum, Ankara, Kayseri, Malatya, Balıkesir, Mersin, Karabük, Kahramanmaraş illerinden gelen öğretmenler ve idareciler de bildirilerini paylaşarak çalışmalarını sunma fırsatı buldular. Sempozyuma uluslararası konuk konuşmacılar olarak Houston Christian Üniversitesi'nden Professor Denese Wolff ve Hindistan'dan Professor Karanam Pushpanadham da katıldı.

#Afyonkarahisar #sosyalprojeler #eğitimsempozyumu #kendinyapderneği #meslekieğitim #diledinimi


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °