Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Avrupa Patent Ofisi Bilgi Merkezi olmaya hak kazandı.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Avrupa Patent Ofisi Bilgi Merkezi olmaya hak kazandı.

Saglik 1.03.2024 09:49:09 0
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Avrupa Patent Ofisi Bilgi Merkezi olmaya hak kazandı.
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (AFSÜ TTO), Avrupa Patent Ofisi Bilgi Merkezi (PATLIB) olmaya hak kazandı. Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AFSÜ mensuplarının bilgi ve teknoloji üretme potansiyelini daha geniş bir platformda değerlendirmelerini sağlayacak olan bu iş birliği hakkında açıklamalarda bulundu.

AFSÜ TTO bünyesinde 2020 yılında kurulan Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Danışma Birimi, Avrupa Patent Ofisi (EPO) ile stratejik bir iş birliği başlatarak PATLIB olmaya hak kazandı. Bu iş birliği, AFSÜ'nün inovasyon ve teknoloji transferi konularına yeni bir boyut kazandırarak üniversitenin sınai mülkiyet konularında daha güçlü bir konuma gelmesini hedefliyor.

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, PATLIB iş birliğinin AFSÜ'deki araştırmalar için Avrupa düzeyinde bilgi erişimini artırarak projelerin uluslararası düzeyde rekabet edebilirliğini güçlendireceğini belirtti. Ayrıca, bu stratejik iş birliğinin üniversitenin inovasyon ekosisteminin daha fazla potansiyel yatırımcı ve iş ortağı çekmesine olanak sağlayarak bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlayacağını ifade etti. Okumuş, bu sayede AFSÜ'nün girişimci ve yenilikçi üniversite endeksinde üst sıralara yükselmesini ve üniversitenin üreteceği araştırmaların küresel düzeyde etkili olmasını hedeflediklerini vurguladı.

AFSÜ TTO Koordinatörü Öğr. Gör. Emre Semiz ise EPO iş birliğiyle AFSÜ'de geliştirilecek projelerin daha etkin bir şekilde yönetilip ticarileştirilebileceğini söyledi. Araştırmacılar ve girişimciler PATLIB sayesinde sağlanacak bilgi ve danışmanlık desteğiyle patent süreçlerini daha etkin bir şekilde yönetebilecek. Semiz, sınai mülkiyet hakları konusunda farkındalığın artmasıyla AFSÜ'nün sürdürülebilir inovasyon ve bilgi transferi hedeflerine önemli bir katkı sağlayacağını ve üniversitenin ulusal ve uluslararası alanda daha çok tanınmasına destek olacaklarını değerlendirdi.

Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °