AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ ANAOKULU VE KREŞ AÇILDI

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiği Anaokulu ve Çocuk Kreşi, hafta sonu düzenlenen törenle açıldı.

Gündem 30.09.2023 15:34:00 0
AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ ANAOKULU VE KREŞ AÇILDI

 

 BİR SEÇİM VAADİNİ DAHA HİZMETE AÇTIK

“EĞİTİME YAPILAN YATIRIM GELECEĞE YAPILAN YATIRIMDIR”

 

Belediyemiz, şehrimizde çocukların geleceğine yatırım yapmayı sürdürüyor. 

Afyonkarahisar’a ebeveynlerin çocuklarını güvenle bırakabileceği modern kreş ve anaokullarının ilki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın katılımlarıyla açıldı.

KATILIM YOĞUN OLDU

Açılış törenine Bakan Göktaş’ın yanı sıra Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan ve Mehmet Taytak,  AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, AFSÜ Rektörü Nurullah Okumuş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay ve birçok öğrenci velisi ile öğrenci katıldı.Törenin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Zeybek yaptı. Zeybek Başkan, belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan anaokulu ve kreş eğitim yuvasında toplamda 150 minik öğrencinin okul öncesi eğitimi aldığını söyledi.

150 ÖĞRENCİ KAPASİTESİNE SAHİP

Seçim vaatleri arasında bulunan çocuk kreşlerinin ilkini pandemi döneminde anne ve babalarından uzak kalan sağlık çalışanlarımızın çocuklarına yönelik tamamladıklarını aktaran Başkanımız; “Pandemi döneminde Sağlık Müdürlüğümüz ve Hastane Başhekimimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde 150 öğrenci kapasiteli kreş ve anaokulunu tam donanımlı kreş ve anaokulunu hastanemizin bahçesine yaparak kısa sürede tamamladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle mutabakat neticesi devrini gerçekleştirdik. Şu anda hali hazırda 115 öğrencimiz kayıt yaptırdı. 

Okulumuz Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olup öğrencilerimize okul öncesi bilişsel, duyusal ve psikomotor becerileri kazandırmayı amaçlayan bir eğitim kurumu olarak Afyonkarahisarlı öğrencilerimize hizmet edecek” dedi. 

Her fırsatta eğitim ve öğretim faaliyetlerine desteklerinin devam edeceğini dile getiren Başkanı Mehmet Zeybek “Sosyal projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz.

 Helali hoş olsun, Afyonkarahisar’a eğitim alanında bir hizmeti daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 

Bu alanda desteklerimiz sürecek. Vekillerimizle çok uyumlu bir çalışma sergiliyoruz. 

Bu uyum ve işbirliği olduğu sürece Afyonkarahisar’a yapamayacağımız hizmet yoktur” diye konuştu.

“3 ÇOCUK ANNESİ OLARAK OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİNİ BİLİRİM”

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ise Afyonkarahisar için tarihi bir gün yaşadıklarını ifade ederek, “Afyonkarahisar’da eğitim yatırımlarını gerçekleştirdiğimiz bir gün oldu. Sabahki programda üniversitemizde açılışını gerçekleştirdik. Şimdi de çocuklarımız için önemli bir kurumu açıyoruz. Hem Afyonkarahisar Valisi hem de üç çocuk annesi olarak  okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunun bende farkındayım. dedi.

 Okul öncesi eğitimin aile için önemine değinen Vali Yiğitbaşı, “Okul öncesi eğitim öncelikle çalışan anneler için çok önemli bir kurum. Okul öncesi eğitim çocukların sünger gibi bilgileri çekebilecek bir yapısı olduğunu biliyoruz” dedi. Yiğitbaşı okul öncesi eğitimin ilköğretim için önemine değinerek, “Okul öncesi eğitim çocuklarımızı okul dönemine hazırlanması noktasında son derece önemli bir işlevi yerine getiriyor. Ben burada Belediye Başkanımıza bu hizmetten dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BAKANLIĞIMIZA BAĞLI 2200 ÇOCUK KULÜBÜ HİZMET VERMEKTE”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş okul öncesi eğitime verdikleri desteği dile getirerek, “Biz bakanlık olarak okul öncesi eğitime desteklerimizi devam ettiriyoruz. 74 bin çocuğumuzun sağlıklı bir okul öncesi eğitimi almasını istiyoruz. 

Dolayısıyla bugün açılan kurum çok önemli. 

Aile tipi kreşler, gündüz bakım evlerinin kapasitelerinin yüzde üçüne bakanlık olarak  destek vermekteyiz.

 Bu vesileyle böylesi nezih bir eğitim yuvasını Afyonkarahisar’a kazandıran Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.


Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °