AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ, ÇADIR KENTLERİN ALTYAPISINI HAZIRLIYOR

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ, ÇADIR KENTLERİN ALTYAPISINI HAZIRLIYOR

Gündem 17.02.2023 12:49:00 0
AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ, ÇADIR KENTLERİN ALTYAPISINI HAZIRLIYOR

 

            Hatay’da çadır ve konteyner kentler kurulması, seyyar tuvaletler oluşturulması, elektrik bağlantıları yapılması ve Türkiye genelinden gelen yardımların dağıtımı görevlerini üstlenen Afyonkarahisar Belediyesi, bölgede tüm birimleriyle kesintisiz çalışmalarına devam ediyor.

Hatay’ın Antakya ilçesine kurulan konteyner/çadır kentin altyapı hizmetleri Belediyemiz tarafından sağlanıyor. 

Kahramanmaraş merkezli depremin hemen ardından deprem bölgesine giderek vatandaşların acılarına ortak olan ekiplerimiz, hayatın normale dönmesi için yoğun bir çalışma yürütüyor.

Birlik beraberlik ve dayanışma içerisinde yaraların en kısa sürede sarılması için yürütülen çalışmalarda depremden etkilenen vatandaşlarımıza daha rahat bir barınma ortamı oluşturmak amacıyla kurulumuna başlanan konteyner kent için zemin hazırlama çalışması yapılıyor. 

Bu çalışmada Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz 20 iş makinesi ile hızla iş ve işlemlerine devam ediyor. Elektrik, içme suyu ve kanalizasyon bağlantılarının da Belediyemiz ekipleri tarafından yapıldığı deprem bölgesinde yaraların sarılması için gayretli çalışmalar yapılıyor.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ İLK GÜNDEN İTİBAREN AFET BÖLGESİNDE

Afyonkarahisar Belediyesinin gerek afet bölgesindeki gerekse şehirdeki çalışmalarıyla tüm imkânlarını seferber ettiğini söyleyen Başkanımız Mehmet Zeybek sahada çalışan tüm ekiplere kolaylıklar diledi. Arama kurtarma, aşevleri, yardım dağıtımı gibi birçok çalışmanın yanında Hatay’da çadır kentlerin altyapı ve tesviye işlemlerinin Belediyemiz ekiplerince yapıldığını aktaran Başkanımız; “İş makinalarımız, araçlarımız ve tüm personelimizle ilk günden itibaren afet bölgesinde milletimizin emrinde çalışıyoruz.

 Tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza işe acil şifalar diliyorum. Bölgede neye ihtiyaç varsa gidermeye yaralarımızı hep birlikte sarmaya devam edeceğiz” dedi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °