Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, Marifetli Hanımlar Pazarı’nın Açılışına Katıldı

Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, Marifetli Hanımlar Pazarı’nın Açılışına Katıldı

Ekonomi 22.09.2023 16:37:00 0
Afyonkarahisar Valisi Yiğitbaşı, Marifetli Hanımlar Pazarı’nın Açılışına Katıldı

Afyonkarahisar Belediyesinin destekleriyle Kent Konseyi tarafından düzenlenen Marifetli Hanımlar Pazarı bu yıl 6. kez açıldı. Açılışa katılan Vali Yiğitbaşı, kadınların ürettiği el emeği ürünleri inceledi.

Zafer Meydanında düzenlenen etkinliğe Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Vali Yardımcısı Betül Büyükkılıç, Belediye Başkan Yardımcısı Benol Kaplan, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Afyonkarahisar’ın Kadınanaları Artık Daha Çok Tanınıyor

Etkinlikte konuşan ve kadınların her zaman destekçisi olduğunu ifade eden Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, “Kadınlarımızın ürettiklerini paylaşmaları çok güzel. Afyonkarahisar’ın kadınanaları, çalışkan, üretken kadınları artık çok daha fazla tanınıyor, biliniyor. 

İlçelerimizde hem kadın kültür evleri hem de kadın kooperatifleri canla, başla üretmeye devam ediyor. Marifetli hanımlar da merkezde üretim yapan kadınlarımızın hünerlerini sergiledikleri bir ortam olmuş durumda.

 Böyle bir pazarın açılmasına vesile olan Afyonkarahisar Belediyesine ve Kent Konseyine teşekkür ediyorum. 

Kadınlarımızın hem ailelilerine ekonomik katkı olan, aynı zamanda psikolojik olarak da kendilerini iyi hissedecekleri bu imkânlar kendilerine sağlandığı için de tüm destekleyen paydaşlara teşekkür ediyorum. Bizler de devlet olarak her zaman kadınlarımızın arkasındayız” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Ardından Vali Yiğitbaşı ve protokol üyeleri kadınların ürettiği el emeği yöresel ürünler ile el işi ürünlerini inceledi.


Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °