Afyonkarahisar'da 19 Mayıs coşkusu!

Afyonkarahisar'da 19 Mayıs coşkusu!

Spor 19.05.2023 15:06:11 0
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Kutlama Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kutlama programına Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu'nun konuşmasıyla devam eden programda, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlatılan Kurtuluş Savaşı ruhunun, Afyon'da muhteşem bir zaferle ete kemiğe büründüğünü söyledi.

Kasapoğlu, bu kutlu zaferin 104. yılında bu ruhu anmak istediklerini belirterek, Ecdadımızın bize miras olarak bıraktığı bu toprakların şanlı bir emanet olduğunun farkında olunması gerektiğini ifade etti. Ecdadın başlattığı mücadele ruhunun da bizlere bırakılan değerli bir emanet olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, gençlerin içinde yangın gibi alevlenen milli mücadele ruhunun da unutulmaması gerektiğine işaret etti.

Kasapoğlu, gençlerimizin içinde taşıdığı milli mücadele ruhu ve istiklal ateşinin, her alanda yerli ve milli atılımlara öncülük ederek, tam bağımsız bir Türkiye için çalıştıklarını söyledi. Gençlerin en büyük güç ve güvence olduğunu ifade eden Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bu önemli tarihte gençlerin milli mücadele heyecanını diri tuttuklarını ifade etti.

Kutlama programı, cimnastik gösterisi, karate gösterisi, spor branşları, gençlik merkezleri ve yurtların tanıtımı, halk oyunları gösterisi, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren çocuklara ödül verilmesi ve tören geçişiyle devam etti. Törende hatıra fotoğrafı çektirildi.

Törenden sonra, Türkiye motosiklet akrobasi şampiyonu Birkan Polat'ın akrobasi gösterisi büyük ilgiyle izlendi.

Anahtar Kelimeler: afyonkarahisar'da 19 mayıs coşkusu!
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °