Afyonkarahisar'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlamaları Yapıldı

Afyonkarahisar'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü Kutlamaları Yapıldı

Gündem 5.06.2023 17:10:32 0
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'da, 5 Haziran Dünya Çevre Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu etkinliklere Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çevre ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Atık Su Arıtma Birliği, Çevre Hizmetleri Birliği ve TEMA Vakfı Afyonkarahisar Temsilciliği işbirliği yaptı. Akarçay Rekreasyon Alanında depremzedeler adına saygı çelengi konuldu ve çevre temizliği yapıldı. Aynı zamanda Kano Yarışları da düzenlendi. Çevre Mühendisleri isimli tiyatro oyunu sergilenirken, duvar boyama etkinliği yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi ve Zafer Meydanı'nda açılan sergi gezildi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yıl içerisinde düzenlenen "Sıfırdan Başlıyoruz" temalı Geri Dönüşebilen Atıklar ve Atık Pil Toplama Kampanyasına destek veren okulları ve öğrencileri tebrik etti. Ayrıca Türkiye'de Sıfır Atık Projesi'ne en fazla destek veren iller arasında olduklarını belirterek, Afyonkarahisar'ın diğer illere göre çevre duyarlılığına sahip bir il olduğunu söyledi. Atık Toplama Merkezi ile kullanılmayan ve ilaçları merkezde imha ediyorlar. Okullar ile işbirliği halinde atık pil toplama kampanyaları yaparak ödüller veriyorlar ve 180 okulda 18 bin öğrenciye sıfır atık ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Ayrıca, 17 ilçe, 420 köy ve 41 belde de evsel atıkları merkezinde ayrıştırarak ekonomiye kazandırdıklarını ve 20 bin konutun elektriğini karşılayacak enerji ürettiklerini söyledi.

Atık Su Arıtma Tesisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, atık suları İleri Biyolojik Arıtma Tesisinde arıtarak tarım arazilerinin sulamada kullanabilecekleri hale getirdiklerini açıkladı. Programın sonunda okullara seçtikleri atık pillerini topladıkları için Afyonkarahisar Belediyesi tarafından ödüllendirildiler. Ödüller arasında dizüstü bilgisayar, fotokopi makinası ve robotik kodlama cihazları bulunmaktaydı.

Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °