Afyonkarahisar'da çocuk istismarına ve dijital mahremiyet bilincine yönelik proje hayata geçirildi.

Afyonkarahisar'da çocuk istismarına ve dijital mahremiyet bilincine yönelik proje hayata geçirildi.

Gündem 31.05.2023 15:22:44 0
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Çocuk İhmal-İstismarı ve Dijital Mahremiyet Bilinci" projesi kapsamında, toplam 200 okulda 1311 öğretmene dijital mahremiyet eğitimleri verildi. Projede, kişisel sınırlar, iyi-kötü dokunuş, "hayır" diyebilme becerisi, çocuk ihmal ve istismarından korunma yolları, ailede mahremiyet ve dijital mahremiyet gibi konular ele alındı. Eğitimler, MEB'de görevli olan psikolojik danışmanlar tarafından öğretmen, öğrenci ve velilere verildi.

Proje kapsamında, merkez ilçede ve ilçeye bağlı köy, kasaba ve mahallelerdeki rehber öğretmen/psikolojik danışmanı olmayan anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ve velilere yönelik yüz yüze seminerler düzenlendi. Her sınıf için ayrı olacak şekilde planlanan seminerlerde, çocuk ihmal-istismarı ve dijital mahremiyet bilinci konuları ele alındı.

Mart ayı içinde Afyonkarahisar Merkez ilçesinde toplam 99 okulda 9367 öğrenciye ve Nisan ayı içinde 101 okulda 1072 veliye eğitimler verildi. Proje kapsamında, çocukların kişisel sınırlarını koruyabilme, istenmeyen dokunuşlara karşı "hayır" diyebilme ve çocuk ihmal-istismarına karşı korunma yollarını öğrenmeleri amaçlandı. Ayrıca velilerin de çocuklarının dijital mahremiyeti konusunda bilinçlendirilmesi hedeflendi.

Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °