Afyonkarahisar'da eğitim alan öğrencilere ücretsiz yol yardımı başlıyor

Afyonkarahisar'da eğitim alan öğrencilere ücretsiz yol yardımı başlıyor

Ekonomi 15.02.2024 13:15:04 0
Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'da öğrencilere ücretsiz yol yardımı yapılacak

Afyonkarahisar'da eğitim alan öğrencilere beş yıl süresince ücretsiz yolcu taşımacılığı hizmeti verilecek. Bölgenin milletvekili olan isim, bu bilgiyi paylaştı. Uygulama öğrenciler ve aileleri tarafından olumlu karşılandı.

Hizmetin sunulması, hükümet partisi tarafından yapılan planlamayla ilgili olarak duyuruldu. Maliyetlerin devlet tarafından kısmen karşılanacağı belirtilerek, taşımacılıkta mali yüklerin azaltılacağı ve gençlerin eğitim yolculuklarına destek sağlanacağı ifade edildi. Bu hizmet, bölgesel olarak eğitim alan öğrenciler ve velileri için ekonomik kolaylık sağlayacak bir adım olarak görülüyor.

Eğitim yanı sıra ulaşım hizmetlerinde sunulan bu tür kolaylıkların, aile bütçelerine katkıda bulunması ve öğrencilerin motivasyonunu artırması bekleniyor. Beş yıllık bir süreci kapsayan bu uygulamanın, uzun vadeli bir planlamanın bir göstergesi olduğu söyleniyor. Öğrencilere sağlanacak olan bu hizmette herhangi bir siyasi parti veya siyasetçi adı geçmemektedir.

#Afyonkarahisar #eğitim #öğrenci #yolcu taşımacılığı #ücretsiz taşımacılık #ekonomi #gençlik #milletvekili #toplum hizmeti

Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °