Afyonkarahisar'da Hasta Hakları Birimi Sorumlularına Eğitim Verildi.

Afyonkarahisar'da Hasta Hakları Birimi Sorumlularına Eğitim Verildi.

Saglik 25.05.2023 13:23:00 0
Afyonkarahisar

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde kamu ve özel sağlık kuruluşlarında çalışan Hasta Hakları Birimi sorumlularına "Hasta Hakları ve İletişim" konulu eğitim verildi. Eğitim, Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Uygulamaları kapsamında Müdürlüğümüz Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlendi.

Hasta Hakları İl Koordinatörü SHU. Nuray Türken Teknekaya, eğitimde bakanlığın hasta hakları uygulamaları ve mevzuatı hakkında bilgiler paylaştı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimi Sorumlusu Hemş. Melek Aksoy, Hasta Başvuru Bildirim Sistemi'nin kullanımı ve birimlerin işleyişi hakkında bilgi verdi. Ayrıca, Müdürlüğümüzde görevli Psik. Numan Harputlugil, hasta ve yakınlarıyla etkili iletişim, beden dili ve stresle baş etme yöntemleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Eğitim, interaktif bir şekilde teorik olarak yapıldı ve hastanelerimizin hasta hakları birimlerinde uygulamalı olarak devam etti. Eğitim sonunda, birimlerde yaşanması muhtemel sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı. Sağlık Bakanlığı Hasta Hakları Uygulamaları kapsamında yapılan bu eğitimler, sağlık sektöründe hizmet kalitesinin artırılması için büyük bir önem taşımaktadır.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °