Afyonkarahisar'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konulu Etkinlik Düzenlendi.

Afyonkarahisar'da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Konulu Etkinlik Düzenlendi.

Gündem 12.06.2023 10:43:26 0
Afyonkarahisar
Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen bir seminerde, "6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" hakkında bilgi verildi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Dündar, Koordinasyon Kurulu üyeleri ve akademik-idari personelin katıldığı seminerde, AFSÜ Hukuk Müşavirliği personeli Av. Kamil Yağıcı, kanunun amaçlarını ve alınacak tedbirleri anlattı.

Yağıcı, kanunun şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları belirlediğini söyledi. Kanunun uygulanmasında, Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve diğer kanuni düzenlemelerin esas alındığının altını çizen Yağıcı, kadınlara yönelik şiddeti önleyen, koruyan özel tedbirlerin ayrımcılık olarak yorumlanamayacağını belirtti.

Yağıcı, kanunun önleyici ve koruyucu tedbirlerin öne çıktığına dikkat çekti ve şiddetin gerçekleşmeden önce önleme mekanizmalarının büyük önem taşıdığını söyledi. Şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadınlara uygun barınma yeri sağlanması, geçici maddi yardım, psikolojik-mesleki-hukuki-sosyal bakımdan rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilmesi, kreş imkânı gibi koruyucu tedbirlerin hâkimin yanı sıra acil durumlarda polis, savcılık ve valilik tarafından da alınabileceğini açıkladı.

Soru-cevap bölümünün ardından sona eren seminerde, Prof. Dr. Dündar tarafından Av. Kamil Yağıcı'ya teşekkür belgesi takdim edildi.

Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °